El carrer José Antonio ja no està a la Pobla de Vallbona

L’Ajuntament retira la placa amb el nom del fundador de la Falange i col·loca la nova de ‘Les Eres’

La retirada de la placa del carrer José Antonio a la Pobla de Vallbona aquest matí ha culminat el procés iniciat per l’actual equip de Govern -Compromís, PSPV, EU i CUPO- per a eliminar els noms franquistes de la llista de carrers del municipi i complir amb la Llei de Memòria Històrica.

Dos operaris municipals han sigut els encarregats d’eliminar la placa situada més pròxima a l’Ajuntament i de substituir-la per una que porta retolat el nom amb el qual els veïns han rebatejat el carrer dels Eres.

Com a testimonis de l’operació han estat presents els membres del govern municipal, encapçalats per l’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent García, qui ha valorat que avui s’ha donat compliment a la llei de Memòria Històrica deu anys després de la seua aprovació amb el canvi de nom dels quatre carrers franquistes que encara perduraven a la localitat. “Ja tocava. És un fet de justícia. Per falta de voluntat política no s’ha aplicat fins avui. Nosaltres hem tingut el convenciment i l’obligació de dur-la a terme”.

El carrer José Antonio, dedicat al fundador de la Falange, era el més simbòlic dels quatre rebatejats pels veïns de la Pobla a través del procés participatiu convocat per l’Ajuntament per a votar els noms entre les propostes oferides pel consistori.

carrer jose antonio la pobla de vallbona

Aprofitant aquest canvi de noms, l’Ajuntament durà a terme la renovació de les plaques de tota la zona urbana. En una primera fase es canviaran més de 400 que estan en mal estat per unes d’un nou material de metall esmaltat més durador per a complir també amb l’ordenança de retolació de carrers.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona ha aprofitat l’acte per a recordar als veïns afectats directament pel canvi de nom dels quatre carrers que l’Ajuntament els facilitarà un document denominat certificat d’equivalència que els servirà a l’hora de realitzar qualsevol tràmit. “Nosaltres informarem  Correus i els principals subministradors de l’aigua, llum i gas,  perquè no tinguen cap problema a l’hora de fer cap canvi”, ha explicat García en relació als residents en aquestes vies.

carrer jose antonio la pobla de vallbona

1 Comment

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà