La Pobla de Vallbona destina 200.000 euros a inversions proposades pels veïns

El termini de propostes estarà obert fins al 26 de gener

Els veïns de la Pobla de Vallbona majors de 16 anys podran decidir la destinació de 200.000 euros del pressupost municipal dedicat enguany a inversions participatives -el 17% de les inversions directes de l’Ajuntament-.

El termini de propostes estarà obert fins al 26 de gener i s’admeten propostes de construccions, compres o serveis tinguen una durabilitat mínima d’un any.

Els diners es repartiran entre les set zones en que s’ha dividit el terme municipal, amb un fix per urbanització i a les quals se suma una quantitat en  funció de les aportacions a l’IBI, un criteri que des de la regidoria de Participació Ciutadana s’assegura permet que els veïns vegen que els impostos que paguen tenen repercussió directa en el seu entorn.

Per a incentivar la participació, es podran presentar propostes tant a través de la web de l’Ajuntament com de manera presencial en les reunions que se celebraran en cada secció del municipi. A partir d’ací, es realitzarà un estudi de viabilitat i debat i una vegada finalitzat es realitzaran les votacions entre el 2 i el 6 de març tant de manera presencial com a través d’internet.

Este és el quart any que els veïns de la Pobla trien la destinació de part de les inversions del municipi amb el compromís de l’Ajuntament de realitzar les obres al llarg de l’any.

El regidor de Participació Ciutadana, Fran Esteban, assegura que “es tracta d’una iniciativa molt ben valorada pels veïns que poden presentar propostes afecten a la seua zona i veuen que les seues necessitats són escoltades per l’Ajuntament ”.  

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.