El lliurament dels premis Teodor Llorente se celebra per videoconferència

Jeròni Muñoz i Aina Garcia guanyadors dels guardons que entrega l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha donat a conéixer els guanyadors dels Premis Teodor Llorente en una gala que enguany s’ha fet per videoconferència. Amb este acte s’ha volgut que el confinament no privara d’importància una data tan important com és el Dia del Llibre.

Jeroni Muñoz Soler, de Manresa, ha estat el guanyador del en la modalitat de novel·la negra per l’obra “Ho faré igualment”. El guardó està dotat amb 3.000 euros i la publicació del llibre a través de l’editorial Vincle. Els Premis Teodor Llorente són els únics guardons a la Comunitat Valenciana en la modalitat de novel·la negra, tot i la gran tradició que hi ha a l’escriptura en aquest tipus de literatura.

En la modalitat de poesia, la guanyadora ha estat Aina Garcia-Carbó per l’obra “Crònica de la cadència”. El premi és de 2.000 euros i també es publicarà el llibre a través de l’editorial Vincle. A més de la dotació econòmica, la publicació dels llibres permetrà els autors donar a conéixer la seua obra ja que presentaran en la Fira de Llibre de València, a Barcelona i altres ciutats ja confirmades dins l’àmbit lingüístic.

Els premis Teodor Llorente suposen un impuls per als guanyadors no només per la plataforma de difusió de la seua obra sinó també pel prestigi del jurat que el compon. En la categoria de novel·la negra el jurat ha estat format per Sebastià Benassar, escriptor de novel·la negra i periodista; Carme Manuel,  catedràtica de literatura nord-americana a la Universitat de València, i el guanyador de l’edició 2019 dels premis, Josep Lluis Roig.

El jurat en la modalitat de poesia el componen Ramon Guillem, reconegut escriptor de poesia valencià; Marta Pessarrodona, poetessa, narradora i crítica literària i la guanyadora de la passada edició, Imma López Pavia.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.