La recuperació de la Cisterna del segle XVI de la Pobla de Vallbona rep 375.000 euros

diputacion

El projecte és l’únic de Camp de Túria que comptarà amb la subvenció de la Generalitat a la que optaven 300 municipis

La Pobla de Vallbona ha rebut una subvenció de 375.000 euros per part de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per al projecte de recuperació de l’antiga Cisterna. Aquesta subvenció suposa el 100% del cost del projecte i els treballs per a la restauració de l’antiga Cisterna de la Pobla.

La construcció data del s. XVI i està ubicada en la vila vella del municipi. Es tracta del bé patrimonial de titularitat pública més important i la seua recuperació es va iniciar després que el 2018 es realitzaren les primeres excavacions arqueològiques.

La memòria oral dels veïns va ubicar esta Cisterna que recorden que va ser soterrada als anys 70 per l’Ajuntament argumentant que es trobava en desús i amb l’objectiu d’ampliar el carrer Colom.

La regidora de Patrimoni, Beatriu Palmero, ha manifestat la seua satisfacció perquè amb aquesta subvenció la recuperació de la Cisterna està garantida i a més no suposarà cap cost per a l’Ajuntament. “Amb la participació del veïnat estem recuperant el patrimoni més important que tenim els poblans i posant en valor una construcció del s. XVI que havia estat soterrada durant dècades”.

El projecte de la Cisterna és l’únic de Camp de Túria que comptarà amb esta subvenció a la que s’han presentat més de 300 municipis valencians al que s’han destinat 15 milions d’euros. La seua recuperació permetrà que a partir de 2021 els veïns de la Pobla puguen gaudir d’un nou espai cultural i patrimonial.

La Cisterna de la Pobla és la més gran i important de la comarca. Compta amb una escala d’accés i dipòsit original. Hi ha documents notarials del segle XVII que ja fan referència a la cisterna que s’omplia amb l’aigua de la sèquia Primera. Va ser reformada al segle XIX, i usada com part d’un refugi antiaeri durant la Guerra Civil.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà