Bétera aconsegueix un nou projecte europeu

proyecto europeo betera

GreenPulse pretén la creació de vincles entre municipis europeus i la posada en comú de bones pràctiques mediambientals

Prop de 17.000 euros és el pressupost que la Comissió Europea, en el marc dels projectes d’agermanaments de ciutats del programa CERV (Ciutadania, Igualtat, Drets i Valors) , ha concedit a l’Ajuntament de Bétera per a dur a terme el projecte europeu GreenPulse que potencia la participació dels estats membre europeus en qüestions mediambientals per a crear un futur més sostenible, ecològic i respectuós a Europa.

“Estem d’enhorabona. Aconseguir un altre projecte europeu suposa oferir noves oportunitats als nostres veïns i veïnes, obrir nous horitzons a Bétera i passar del local a l’europeu perquè, tal com hem vist en tots els projectes que hem dut a terme fins al moment amb la Unió Europea, es pot perfectament acostar Europa a Bétera i treballar en una mateixa línia que permeta posar en comú i conéixer altres idees i iniciatives que ens enriquisquen com a municipi”, ha manifestat l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, en conéixer la notícia.

Aquest projecte europeu es realitzarà amb la ciutat de Roman, situada a Romania, amb qui el Consistori beterense serà soci en aquest projecte que tal com ha explicat la regidora de Fons Europeus, Diana Zaragozà, “ens ofereix l’oportunitat d’informar i animar a la nostra ciutadania sobre els problemes mediambientals que afecten les diferents regions d’Europa i sobre com abordar-los conjuntament”.

GreenPulse naix amb l’objectiu de crear diferents activitats per a informar i proporcionar recursos als veïns i veïnes de Bétera i Roman perquè siguen capaces de ser participants actius en temes mediambientals.

La meta que persegueix aquest projecte és, en primer lloc, la creació de vincles europeus i la posada en comú de bones pràctiques entre aquests dos municipis europeus amb el medi ambient com a eix, amb la finalitat de crear un agermanament, obtindre coneixements, conscienciar i sensibilitzar sobre el medi natural i crear sinergies per a futurs projectes de lluita contra el canvi climàtic. I en segon lloc, per a intercanviar coneixements culturals i un espai per a un sentit de missió compartida que conduïsca a més vincles culturals en les activitats quotidianes.

El Projecte

Aquest projecte europeu, que es duu a terme amb la col·laboració de la Fundació Finnova, té una duració de 12 mesos i va dirigit tant a joves com al teixit associatiu local vinculat amb l’àmbit mediambiental per a treballar amb els dos municipis en conjunt implicant-los en la lluita contra el canvi climàtic perquè GreenPulse s’alinea amb el Pacte Verd Europeu, un pla integral per a transformar Europa en una economia més sostenible, eficient en l’ús de recursos i amb baixes emissions de carboni.

Després de diverses reunions de coordinació entre els municipis membre, es posarà en marxa una primera jornada que es realitzarà a Bétera i que comptarà amb la presència dels veïns i veïnes de Roman per a participar en multitud d’activitats mediambientals. Després, s’organitzarà una segona jornada on els participants de Bétera viatjaran a Roman per a conéixer més de prop els reptes mediambientals als quals ells s’enfronten.

Amb aquest projecte europeu es vol posar en relleu com la UE pot ajudar a dur a terme una bona estratègia per a abordar els problemes mediambientals i com afrontar-los des de les generacions més joves i on Bétera i Roman seran els protagonistes d’aquesta iniciativa que s’augura molt enriquidora per a tots dos municipis.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà