La Pobla de Vallbona licita la recuperació de la Cisterna del segle XVI

cisterna

La inversió de 390.000 euros està subvencionada per la Conselleria d’Habitatge

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha licitat les obres de restauració de la Cisterna i la recuperació del refugi de la Guerra Civil per un import de 390.000 euros. La inversió compta amb una subvenció del 100% de la Conselleria d’Habitatge. El contracte es desenvoluparà en dos anys i inclou tant la redacció del projecte com l’execució de les obres de recuperació d’este bé patrimonial.

En la primera fase es desenvoluparà en 2021i suposa una inversió de 160.000 euros. Inclou el projecte de recuperació amb un estudi amb georàdar de la cisterna i la connexió amb els túnels de l’antic refugi. També inclou el buidatge dels enderrocs que es troben als túnels i la preparació de per a la solució final de l’entorn.

La segona fase està valorada en 230.000 euros i es desenvoluparà al llarg de l’any vinent. Permetrà finalitzar els treballs de restauració de l’escala d’accés, els remats i el cobriment de la Cisterna i la plaça de l’Antic Ajuntament per generar un nou entorn urbà.

La construcció data del s. XVI i està ubicada en la Vila del municipi. Es tracta del bé patrimonial de titularitat pública més important i la seua recuperació es va iniciar després que el 2018 es realitzaren les primeres excavacions arqueològiques. El projecte ha de permetre compartir un ús turístic de La Cisterna amb l’ús cultural i museístic d’acord amb els tallers participatius que es dugueren a terme per confeccionar i triar el projecte de restauració així com els usos als què es destinarà.

La Cisterna de la Pobla és la més gran i important de la comarca. Compta amb una escala d’accés i dipòsit original. Hi ha documents notarials del segle XVII que ja fan referència a la cisterna que s’omplia amb l’aigua de la sèquia Primera. Va ser reformada al segle XIX, i usada com part d’un refugi antiaeri durant la Guerra Civil.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà