Dos detinguts per estafar 3.500 euros en lloguer d’habitatges vacacionals

Guardia Civil

Els agents van localitzar als autors a la Pobla de Vallbona

La Guàrdia Civil ha detingut a la Pobla de Vallbona a dues persones, i investiga a una tercera, per estafar més de 3.500 euros en lloguers d’habitatges vacacionals.

Els detinguts són un home de 35 anys, de nacionalitat espanyola, al qual se l’acusa de tres delictes d’estafa i dues d’usurpació d’estat civil, i una dona de 31 anys i nacionalitat espanyola, per nou delictes d’estafa i un d’usurpació d’estat civil.

La persona investigada, per un delicte d’estafa, és una dona de 39 anys i també de nacionalitat espanyola, segons informa aquest divendres la Guàrdia Civil.

L’operació es va iniciar a l’agost després d’una denúncia interposada en el Lloc de la Guàrdia Civil d’Almussafes, en la qual el perjudicat manifestava haver sigut enganyat en intentar llogar un apartament vacacional a Cullera.

La víctima va pagar 400 euros en concepte de reserva d’un apartament vacacional que havia localitzat a través d’una pàgina web.

Després de les diverses gestions policials dels agents, van localitzar als autors dels fets a la Pobla de Vallbona.

El modus operandi consistia a publicar anuncis per a l’arrendament d’apartaments turístics a través d’una pàgina web, per a això utilitzaven fotografies fictícies d’habitatges inexistents o anunciant el seu propi habitatge en la qual residien com a okupes.

Posteriorment contactaven amb els interessats, sol·licitant-los el pagament d’un senyal o fiança en concepte de reserva, i una vegada les víctimes realitzaven el pagament mitjançant *bizum o transferències bancàries, no tornaven a contactar amb ells.

La investigació va revelar que les estafes dutes a terme per aquestes persones haurien obtingut un benefici de més de 3.500 euros, segons les fonts.

Les diligències han sigut posades a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Carlet.

Des de la Guàrdia Civil de València recomanen desconfiar si el preu està molt per davall de la mitjana de la zona, l’anunci està mal escrit, l’e-mail és l’única forma de contacte o donen un número de telèfon que sempre està apagat o ningú contesta.

També si el propietari diu que no pot ensenyar la casa, demana per endavant el pagament íntegre del lloguer o es nega a enviar un contracte.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà