La Pobla de Vallbona destina 1.979.000 euros de l’estalvi de 2021 a inversions

la pobla calles

El consistori tanca per setena vegada consecutiva l’exercici pressupostari amb romanent positiu

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona aprova la modificació pressupostària que permet incorporar  a inversions 1.979.000 euros de l’estalvi aconseguit el 2021. Es tracta del setè any consecutiu en què el consistori tanca l’any amb un balanç positiu als comptes, cosa que permetrà incrementar les inversions previstes per a enguany.

En concret, l’Ajuntament destinarà 450.000 euros a l’ampliació del camí de l’Assagador, una de les vies d’accés a la zona sud del municipi des de l’autovia CV35. D’esta manera es resol una de les reivindicacions veïnals de donar seguretat a esta via que connectarà la Ronda Nord i la Ronda Sud i comptarà a més amb un carril bici paral·lel.

El saldo positiu de 2021 servirà a més per condicionar Espai Vallbona i convertir l’antic restaurant Mandrágora en un nou edifici públic multiactivitats per cobrir la falta infraestructures d’este tipus.

Destaca també entre les inversions, l’aposta per la seguretat amb la instal·lació de càmeres de seguretat, sobretot en seguretat viària en la zona sud, en edificis públics i instal·lacions esportives. Amb esta modificació pressupostària, l’Ajuntament incrementa també les inversions per continuar amb la millora de l’eficiència energètica que està permetent contindre la despesa en consum elèctric i una aposta per la sostenibilitat i la producció d’energia neta.

Una part de les noves inversions es destinarà també a la millora de les instal·lacions esportives, entre elles el Poliesportiu del Mas de Tous, el Pavelló Municipals i el Camp de Tir municipal.

A més, l’Ajuntament destinarà 85.000 euros de l’estalvi de 2022 a subvencions d’associacions amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la COVID. Unes ajudes amb què es pretén donar suport a aquelles entitats que s’han vist més afectades per les mesures contra la pandèmia.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha assenyalat que amb este “són ja set anys en què l’Ajuntament aconseguix tancar l’any amb un important estalvi, el que és una mostra de la bona gestió econòmica del govern municipal”. Garcia ha incidit en què estos resultats han estat possibles tot i la contenció dels impostos gràcies al control de la despesa que ara permeten fer més inversions al municipi.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà