El pressupost de la Pobla de Vallbona aposta per les inversions i les polítiques socials

pleno la pobla de valbona

El ple aprova un pressupost de 29.309.000 euros

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat un pressupost de 29.309.000 per a afrontar l’últim any de la legislatura, on destaca l’esforç fet per a congelar els impostos i poder fer front la despesa.

Un dels punts forts del pressupost seran un any més les inversions que vindran finançades amb recursos propis, subvencions, quotes urbanístiques i venda de parcel·les.

Entre elles cal destacar la construcció del Centre de Dia la Rascanya, a més de les actuacions del Pla Edificant per millorar l’eficiència i la construcció del gimnàs i el menjador del Col·legi Lluís Vives, les obres previstes a l’institut la Vereda i la primera anualitat del segon institut.

El mes de gener s’incorporaran al pressupost els imports previstos per a la finalització de la segona fase del parc Benjamín March Civera, la rehabilitació integral de la Casa Bernal, el camí de l’Assagador, la piscina d’estiu i la nova coberta de la Ciutat Esportiva, entre d’altres.

També cal ressenyar la urbanització de diferents zones habitades del municipi que van ser declarades en el seu dia urbà directe i no disposen de serveis bàsics. Són el sector R-18, on es construirà el segon institut de la Pobla, el Polígon Industrial Maquiva i els carrers Dofins i Palma.

El municipi de Camp de Túria invertirà 10,5 milions en serveis públics com seguretat, vies públiques, recollida de residus, neteja viària, parcs i jardins per a millorar la qualitat de vida dels veïns.

A més, destinarà 4,8 milions a polítiques socials, un dels eixos més importants de les polítiques del govern al llarg de tota la legislatura. Este fet converteix el pressupost de 2023 en el més social de la història on, a més de l’augment de les ajudes socials, cal ressenyar l’aposta per les polítiques de majors, amb la construcció d’un centre de dia i la projecció d’una nova llar del jubilat que done solució a les mancances que presenta l’actual edifici.

L’Ajuntament dedicarà 7 milions en polítiques educatives, culturals, juvenils i de promoció de l’esport, a més d’apostar per la sostenibilitat i la recuperació d’espais naturals degradats com l’entorn del Safareig.

El pressupost de 2023, a més, consolida la política pública de vivenda posada en marxa pel consistori l’any passat. Són ja 53 les vivendes conformen el parc municipal d’habitatge.

Els comptes per a l’any vinent arrepleguen una partida de 125.000 euros per a actuacions d’eficiència energètica en una línia de continuïtat amb les polítiques de reducció de la despesa i la sostenibilitat implementades des de 2019. Estes inversions suposen un estalvi anual de més d’un milió d’euros anuals en la factura elèctrica.

La Pobla ha aprovat el seu pressupost per a l’any 2023 amb els vots a favor de Compromís, PSOE, CUPO, el regidor no adscrit i Cs i en contra de PP i Vox.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, s’ha mostrat molt satisfet amb l’aprovació del pressupost i ha afirmat que “el gran mèrit d’este pressupost és l’aposta ferma per les inversions i els serveis aconseguida sense incrementar ni un cèntim la pressió fiscals als veïns i veïnes en un context en que l’increment generalitzat de preus ho fa molt difícil, la qual cosa fa palesa l’eficient gestió dels recursos que s’està fent per part del govern.” Garcia destaca que en estos pressupostos “es prioritza la protecció de les persones més vulnerables amb un increment de la partida de polítiques socials”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà