L’Eliana celebra el 25N sota el lema ‘Ens volem lliures i vives’

25N

Aquesta vesprada tindrà lloc la ‘Nit Violeta’ en la plaça

L’Eliana ha celebrat aquest matí el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones sota el lema ‘Ens volem lliures i vives’, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre aquesta xacra social.

Els actes d’aquest 25N han començat aquest matí al Centre Sociocultural on l’alumnat elianer ha assistit a la clownferència ‘Qui bé et vol et farà riure’ i a la tradicional marxa cívica contra la violència de gènere i masclista, des de l’Auditori fins a l’Ajuntament, que posteriorment ha acollit la lectura pública del manifest. Ja al migdia, l’emissora municipal Ràdio Túria ha oferit un programa especial amb la participació de persones expertes en la matèria.

En el marc de la ‘Nit Violeta’, a partir de les 18 hores d’aquesta vesprada, s’il·luminarà la façana del Consistori i es presentarà davant la ciutadania la guia de recursos en matèria de violència de gènere. A continuació se celebrarà la concentració i lectura del manifest per part de les associacions de dones locals i la performance i l’actuació musical de l’agrupació vocal ‘Dissonants’ a la plaça del País Valencià.

Amb aquests actes finalitzarà la programació d’aquest 25N que ha inclòs una conferència sobre l’impacte negatiu de la pornografia mainstream en les relacions afectiu-sexuals dels i les joves i del perill de replicar comportaments violents; un contacontes per a les i els més xicotets sobre la necessitat d’eliminar discriminacions i diferències i amb un programa coeducatiu en els centres elianers amb sessions de formació a alumnat de 2n de Primària i de 2n i 4t de l’ESO.

A més, i durant aquesta mateixa setmana, el Consistori ha posat en marxa una campanya contra els micromasclismes en les xarxes socials en la qual la ciutadania ha pogut compartir situacions o vivències que són presents en situacions comunes i quotidianes de manera subtil com “corres com una xiqueta”, “se’t passa l’arròs” o “t’he posat la llavadora”.

Salva Torrent, primer edil, ha mostrat el seu suport a les mobilitzacions convocades pel moviment feminista aquest 25N, i ha manifestat la ‘voluntat de treballar des de l’Ajuntament en la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà