Josep Vicent Garcia serà alcalde després del pacte de govern de Compromís, PSPV, CUPO i EU

L’acord dels partits d’esquerres de la Pobla de Vallbona posa fi a vuit anys de govern de la popular Mari Carmen Contelles

El pròxim alcalde de la Pobla de Vallbona serà Josep Vicent Garcia, candidat de Compromís, després del pacte de govern signat per la coalició taronja, els socialistes, CUPO i EU-Els Verds-ERPV. L’acord de les forces d’esquerres, que sumen 11 regidors, posa fi a vuit anys de govern del PP que després de perdre la majoria absoluta el passat 24M passarà a l’oposició, amb vuit edils, al costat de Ciutadans, que entra en el consistori amb dos regidors.

Finalment hi haurà pacte. Els regidors electes de Compromís, PSPV-PSOE, CUPO i EU-Els Verds-ERPV han signat l’acord que recull les línies bàsiques del que serà el programa a seguir pel nou equip de govern de La Pobla de Vallbona.

Els representants del quatre partits, que han mantingut durant tota la legislatura en l’oposició una magnífica relació, han subratllat que el nou govern té com a prioritats recolzar els veïns que es troben en situació de més necessitat, millorar la gestió municipal amb un programa basat en la transparència i en la participació del ciutadà, subsanar les deficiències urgents que, pel que fa a infraestructures, pateix el poble i demanar una nova revisió dels valors cadastrals per al municipi.

La ronda de contactes i reunions que han mantingut els membres del futur govern des de la celebració de les eleccions ha tingut com a objectiu fonamental elaborar un programa comú que puga ser assumit per tots els membres de l’equip, així com el repartiment de les competències i regidories en el que serà un govern transversal, obert i col·laborador.

L’equip de govern acorda la següent distribució de funcions i àrees que coordinarà i dirigirà cada regidor. Francisco Javier Esteban: Festes i Música; Francisco Manuel Navarete: Projectes Urbans i Urbanitzacions; Juan Aguilar: Urbanisme, Serveis, Mobilitat; Francisco Javier Novoa: Promoció Econòmica, Comerç i Turisme. Salut; Iris Marco: Esports; José Miguel Tomás: Comunicació i Noves tecnologies; Beatriu Palmero: Cultura i Discapacitat; Regina Llavata: Educació, Drets Civils i Serveis Socials; Francisco Javier Descalzo: Participació i Transparència. Medi Ambient i Agricultura; Lucía Sanchis: Joventut; i Josep Vicent Garcia (Alcaldia): Seguiment d’acords, Protocol, Economia i Hisenda, Comunicació (coordinació), Serveis Centrals, Recursos Humans, Seguretat Ciutadana.

El candidat a l’alcaldia, Josep Vicent Garcia, ha subratllat el bon clima existent en tot moment durant les negociacions i ha destacat que “l’equip és una pinya. No és un pacte a qualsevol preu per a arribar al govern, sinó un acord entre grups i persones que han treballat conjuntament durant quatre anys i tenen unes prioritats i una forma d’entendre la política molt semblant, propera i transparent”.

Malgrat els intents de l’alcaldessa del PP en funcions, Mari Carmen Contelles, d’arribar a un acord amb Ciutadans, CUPO i, fins i tot, el PSOE per tal de mantindré l’alcaldia, oferta que ha sigut rebutjada per tots els grups, les converses entre Compromís, PSPV-PSOE, CUPO i EU-Els Verds-ERPV han prosperat i han signat un acord de govern.

El 13 de juny es constituirà el nou Ajuntament de la Pobla de Vallbona en una sessió d’investidura en la qual no s’esperen sorpreses.

 

3 Comentaris
 1. Alejandro. En el siglo II a.d. C. cuando los romanos toman estas tierras, ellos hacen un canal que Danvila nombra como Covatella, que toma las aguas de nuestra actual presa en Benaguasil Pedralba. Y que tiene su final en Sagunto.

  Cuando se hace dicho canal -Nuestra acequia Alguasil, Alboraya y Almasera son mar.

  El hecho de que los romanos hicieran esta colosal obra se debe a que el río Turia en los veranos seca a partir de Villamarchante, pero no 5 kilómetros antes. Lo que le daba al canal de la Covatella agua todo el año.

  Esto lo tienes historiado en el libro “Requiens cantinpace por la cultura valenciana” de la papelería de Miguel García en la carretera.

 2. En la historia de los pueblos se tienen fechas coincidentes con la realidad vivida. Y esta en la cual este equipo de gobierno municipal se hace cargo del pueblo es una; pues coincide con el final de la guerra civil de 1936/39. En cuyo tiempos las arcas municipales empezaron de cero, con un pueblo totalmente parado, y una población desgraciada.

  Ahora a ver la categoria humana de estas personas para recuperar nuestra huerta, la más antigua de toda Valencia, sus economía, su laboriosidad, y la economía de sus gentes. A ver la categoría para parar los desafueros que aquí se cometen.

  Dar sermones y gastar el dinero que todos aportan es fácil , lo difícil es dar economía sobrada a todos. Y a eso se han comprometido. Y si no saben o no pueden, o no se atreven, pues todos a casa.

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.