L’exalcaldessa de la Pobla de Vallbona Mari Carmen Contelles serà diputada en Les Corts

mari carmen contelles camp de turia

Substituirà Ruth Merino consellera d’Hisenda i portaveu del Consell

Javier Gutiérrez, Jesús Lecha i Mari Carmen Contelles, del PP, i Ana Bellver, de Vox, entraran com a diputats en Les Corts Valencianes quan renuncien els quatre consellers acabats de nomenar que havien sigut elegits diputats autonòmics en les passades eleccions del 28 de maig: José Antonio Rovira, Salomé Pradas i Ruth Merino, del PP, i José Luis Aguirre, de Vox.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat que els seus quatre consellers amb escó en Les Corts ho deixaran per a centrar-se en la gestió.

D’aquesta manera, al conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, li correspon ser substituït en el grup parlamentari per Javier Gutiérrez, exintegrante de Ciutadans.

Rovira era el número 5 de la llista per Alacant i, amb la seua renúncia, entrarà, si així ho considera, el número 16, Javier Gutiérrez Martín, arquitecte, exconcejal de l’Ajuntament de Xixona i diputat provincial.

A la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, que era la número 4 de Castelló, li correspon ser substituïda pel número 11 en la llista, Jesús Lecha, de 45 anys i llicenciat en Dret.

Va ser el coordinador del grup popular en la Diputació de Castelló i director de gabinet d’Alberto Fabra com president de la Generalitat.

Per part seua, a la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública i portaveu del Consell, Ruth Merino, la substituirà, si accepta fer-ho, Mari Carmen Contelles, la 16 per València, que ocuparà el lloc de Merino, la 7.

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València i empleada d’un banc, Contelles va ser alcaldessa de la Pobla de Vallbona (2007-2015) i portaveu municipal (2015-2023), a més de portaveu del PP en la Diputació de València (2015-2019) i sotssecretària d’Organització del PPCV (2016-2021).

Quant al conseller d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de Vox, José Luis Aguirre, que era el 4 per València, li substituirà, si accepta ser diputada en Les Corts, la número 7 per València, Ana Bellver, que és funcionària de carrera en l’Administració de Justícia.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà