Sant Blai arranca amb la baixada de troncs i l’olla popular

sant blai

Benaguasil celebra aquesta semana els festejos

Benaguasil ha iniciat aquest cap de setmana el compte arrere per a la celebració de la festa del seu patró Sant Blai el pròxim 3 de febrer amb inflables, jocs tradicionals i el repartiment de xocolate el dissabte passat.

Ahir els actes van arrancar amb la baixada de troncs, pins i branques per a muntar la foguera en honor a Sant Blas. Arrossegats per cavalls engalanats per a l’ocasió i, acompanyats per una xaranga, els caballistas i clavaris van desfilar des de la plaça del cementeri fins a la Plaça Major.

Després d’això es va celebrar la popular olla de Sant Blas que va congregar també en la Plaça a nombrosos veïns.

Les celebracions continuaran el divendres 2 de febrer amb la celebració de la missa de la Candelaria a les 19:30 hores.

Posteriorment es procedirà a l’encesa de la foguera i es realitzaran balls regionals en la Plaça Major, mentre els clavaris reparteixen cacaus i mistela a les persones assistents.

Serà el divendres 3 de febrer, dia de Sant Blas, quan el tret de 21 salves anuncie la festivitat del Patró. A les 19 hores tindrà lloc la solemne Eucaristia i a continuació se realitzarà la processó, on la imatge del sant serà portada a coll pels anderos que juntament amb els devots, confrares i autoritats acompanyaran al patró per l’itinerari de costum. A l’arribada de la processó a l’Església es procedirà al repartiment de les “blaietas” beneïdes en besar la relíquia del Sant.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà