Desapareix la finca de la CNS del paisatge de la Pobla de Vallbona

finca CNS la pobla

L’enderrocament de l’edifici entra en l’última fase

Dos mesos després que les primeres màquines començaren els treballs d’enderrocament de la finca de CNS, situada en l’avinguda Colón de la Pobla de Vallbona, els treballs entren en l’última fase per a dir adeu a este punt negre urbanístic que durant anys ha sigut present en el dia a dia veïns que passaven per este cèntric carrer del municipi.

En tres setmanes, la finca haurà deixat pas definitivament a un solar. Prèviament,s’ha passat per una fase de desenrunament de l’interior de l’edifici, després de la qual cosa van començar les labors de demolició selectiva a través de robots, moment en què les últimes plantes de la finca, una de les més altes de la Pobla de Vallbona, van anar desapareixent a poc a poc.

La segona fase va arribar a la seua fi gràcies a l’arribada d’una màquina de 26 metres d’altura, la qual va realitzar la demolició mecànica, derrocant la major part de l’edifici en tres dies.

Gràcies a estos treballs en la parcel·la a penes queden resta pètria, a més dels fonaments de la finca. I és que els materials no petris havien sigut prèviament eliminats per a reduir riscos i facilitar les labors dels operaris i màquines.

finca la CNS la pobla

Ara arriba el torn del desenrunament, retirant amb camions les restes en direcció a altres parcel·les municipals. Des del 25 de març quedarà instal·lada en estes parcel·les una trituradora, que adequarà estos enderrocs perquè siguen reutilitzats per a farciments i anivellaments en actuacions de l’ajuntament.

Quan la major part dels enderrocs hagen sigut retirats es picaran les fonamentacions que encara no han pogut ser derrocades, i es produirà l’emplene del solar a cota zero. També s’estudiarà el possible clos de la zona i és instal·laran proteccions en les mitgeres per a impedir l’entrada d’aigua.

El regidor d’Urbanisme, Juan Aguilar, es mostra satisfet per haver aconseguit que “els treballs s’hagen produït a la velocitat adequada i ocasionant el menor impacte entre els veïns”.

Després, ha afegit l’alcalde, Abel Martí, “obrirem un moment assossegat de diàleg per a establir bquin ha de ser l’ús final d’este nou espai que s’obri enfront de la Casa de Cultura i l’ajuntament”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà