L’Ajuntament signa amb la DGT un conveni de cessió de 100 kits de detecció de drogues

La Policía Local de la Pobla de Vallbona té previst realitzar durant l’any 2016 al voltant de 200 controls de drogues

La cap de la prefectura de Trànsit de València de la DGT, Dolores Pérez Vilaplana, ha estat en la Pobla de Vallbona per tal de signar amb l’Ajuntament un conveni de cessió de 100 kits de detecció de drogues a la Policía Local que té previst realitzar durant l’any 2016 al voltant de 200 controls de drogues.

L’acord, signat entre Pérez Vilaplana i l’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, implica la cessió per part de la DGT de 100 kits de detecció de drogues que utilitzarà la Policia Local durant els controls de trànsit.

Per a la cap de Trànsit, Dolores Pérez Vilaplana, “els controls d’alcohol i drogues són una de les més importants mesures preventives que es poden aplicar”.

Per a l’alcalde, Josep Vicent Garcia, “amb este tipus de convenis treballem en el nostre compromís de tolerància zero cap als conductors que consumeixen drogues al volant. Amb estos controls evitem accidents i problemes, en molts casos, irreparables”.

La Pobla de Vallbona és un dels quatre municipis que s’han adherit a este programa de col•laboració amb la Direcció General de Trànsit. A més de la Pobla també hi participen Cullera, Sagunt i San Antonio de Benagéber.

La DGT posa el 50% dels kits de detecció de drogues i l’altra meitat assumeix el cost l’Ajuntament. Com a contrapartida, des de la Policia Local de la Pobla de Vallbona passarà una estadística mensual amb totes les dades referents a estos controls. Una informació molt útil per a la Direcció General de Trànsit a l’hora de posar en marxa noves campanyes i mesures preventives.

La Policia Local de la Pobla de Vallbona té previst realitzar durant l’any 2016 al voltant de 200 controls de drogues. Una prova en que el conductor ha d’aportar una mostra de saliva. Tot i que els resultats són immediats després s’han de ratificar amb una comprovació al laboratori. Estos anàlisis corroboren pràcticament en la totalitat els resultats donats pel kit de detecció.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà