Tanquen els consultoris de Gestalgar i Bugarra tres dies a la setmana

Consultorio Gestalgar

Per la baixa del mèdic substitut i la falta de personal per a cobrir-la

El sindicat CSIF ha lamentat que els consultoris auxiliars de Gestalgar i Bugarra, a la comarca de la Serranía, tanquen tres dies a la setmana per la baixa del mèdic substitut i la falta de personal per a cobrir-la.

La central sindical considera prioritari incrementar les places de metge intern resident (MIR) amb la finalitat de disposar de més professionals i realitzar una planificació adequada.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que davant la possible falta de cobertura de vacances del personal, va traslladar a la direcció del departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria la seua preocupació per les retallades que podria portar aparellada en l’obertura de consultoris auxiliars. Aquest departament s’estén a comarques com Camp de Túria, Alt Túria, la Serranía o Rincón de Ademúz.

El sindicat continua explicant que la resposta del departament ha sigut indicar que ha pogut cobrir tota l’assistència excepte la corresponent a la zona bàsica de Pedralba. En ella, la falta de candidats per a cobrir la baixa d’un substitut ha obligat a tancar, de manera provisional, tres dies els consultoris auxiliars de Bugarra i Gestalgar, localitats que incrementen la seua població en període estival a causa dels estiuejants que resideixen en elles durant aquesta època.

El sindicat ve reclamant la creació de més places de metge intern resident (MIR) per a poder disposar del nombre necessari de professionals.

De la mateixa manera considera imprescindible una elaboració amb temps del pla de vacances per a evitar la marxa de personal a altres autonomies i amb l’objectiu de poder organitzar amb més previsió l’atenció a la ciutadania, sobretot en municipis on les plantilles són molt reduïdes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà