Carmen París y Los Inhumanos, en las fiestas de Sant Vicent

fiestas

Consulta el programa de actos hasta el 15 de abril

Llíria ya está preparada para celebrar las fiestas dedicadas a Sant Vicent Ferrer. Esta tarde se ha presentado el programa de actos organizados por el Ayuntamiento y la Cofradía de San Vicente de Llíria, que se extiende del 1 al 15 de abril.

 

En la jornada del 9 de abril se realiza el acto más significativo y multitudinario de las fiestas, la rogativa en la que se traslada la imagen de San Vicente hasta la ermita y que reúne a miles de personas en el parque natural que la acoge.

Tras un almuerzo popular y la misa en la ermita, los asistentes regresarán en romería hasta la parroquia de la Asunción. Junto a ella, en la plaza Mayor, espera el gran fin de fiesta de este año con la actuación de la Orquesta Montecarlo.

El primer fin de semana festivo también ofrece en el Parque de San Vicente el Festival de Paellas o el paseo en carro hasta el enclave natural y el reparto de la mona.

El mentalista Javier Botía actuará en la segunda parte del pregón de las fiestas que este año ofrecerá el dominico Vicente Cristóbal. Igualmente, hay que destacar los conciertos de la cantante Carmen ParísLos Inhumanos.

También hay una importante participación de entidades locales con los conciertos de la Banda Sinfónica Unió Musical, la Banda UDP, el XV Festival de Orquestas de Pulso y Púa “Ciutat de Llíria” con la presencia de la Orquesta de Plectro “El Micalet” y la Agrupación Musical Edetana “Vicente Giménez”, o la comedia teatral “Qui mos mana fer teatre” representada por la propia Mayoralía.

El Conservatorio Profesional de Música de Llíria, con motivo de su 25 aniversario, ha preparado un gran espectáculo musical, “Simply the best”, para el domingo 8 de abril en el pabellón Pla de l’Arc. Un tributo al mejor pop-rock de las últimas décadas con coreografías, música y voz en directo. La entradas, al precio de 2 euros, son a beneficio del mantenimiento de la ermita de San Vicente y la Asociación Española contra el Cáncer.

La exposición “Valencia aprende a volar”, la I Fira del Ramat de Sant Vicent, la VII Cursa Popular, la cena popular o las disco-móviles completan el resto de actividades lúdicas del programa festivo.

Los actos finalizarán en domingo 15 de abril con la solemne procesión de San Vicente.

PROGRAMACIÓ FESTES EN HONOR DE SANT VICENTE FERRER

LLÍRIA 2018

Dels dies 1 al 9 d’abril

A l’ermita de Sant Vicent tindrà lloc la NOVENA AL SANT PATRÓ. Per assistir a la novena l’Ajuntament posarà un autobús a disposició d’aquells qui ho necessiten i eixirem de la porta del col·legi Francisco Llopis.

 

 Dijous 5 d’abril, DIA DEL MÀSTER XEF JÚNIOR I XOCOLATADA

A les 17.30 h. NOVENA.

L’autobús eixirà a partir de les 17.00 h i l’arreplega a Sant Vicent serà al voltant de les 18.30 h.

A les 18.00 h, també a la plaça Major, MÀSTER XEF JÚNIOR: FEM LA MONA DE PASQUA.

Per a participar, cal fer la inscripció en les oficines del departament de Cultura a la plaça Major, 11, porta 2. Places limitades, màxim 50 xiquets i xiquetes per ordre d’inscripció. Edat dels participants: xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys. Acte patrocinat per l’Ajuntament.

D’igual manera, els xiquets es podran apuntar per a pujar en carro el dia de les mones.

Durant tota la vesprada, tots aquells qui vulguen col·laborar podran donar sang a l’autobús que amb esta finalitat estarà a la mateixa plaça. N’hi ha molta necessitat. Siguem solidaris.

Divendres 6 d’abril, DIA DE LA PRESENTACIÓ

A les 17.30 h. NOVENA.

L’autobús eixirà a partir de les 17.00 h i l’arreplega a Sant Vicent serà al voltant de les 18.30 h.

A les 20.00 h. EXPOSICIÓ “VALENCIA APRENDE A VOLAR”.

Al centre Multiusos, inauguració de l’exposició de la Fundación Aérea de la Comunitat Valenciana, “Valencia aprende a volar”, on trobarem documentació, llibres i objectes de 1908 a 1913 sobre l’aviació a Espanya i a la Comunitat Valenciana i maquetes a escala de tots els tipus d’avions. Estarà oberta fins al 3 de juny.

A les 22.00 h. PREGÓ DE LES FESTES VICENTINES.

Al teatre de la Banda Primitiva. Actuarà de mantenidor el dominic Vicente Cristóbal OPP.

En la segona part, la diversió i la inquietud estan garantides amb l’espectacle del mentalista JAVIER BOTIA, que ens demostrarà com és de poderosa la nostra ment. No hi heu de faltar, perquè de segur que vos en penedireu. Acte patrocinat per l’Ajuntament.

Dissabte 7 d’abril, DIA DE LES MONES MUSICALS

A les 15.30 h. Després d’haver-se apuntat a la plaça Major els dies d’abans i en l’àrea de Cultura, des del carrer de Sant Vicent els xiquets i les xiquetes eixiran amb carro cap a Sant Vicent, on arreplegaran la tradicional mona musical, perquè, si no ho sabíeu, estem a la Ciutat de la Música.

Es posarà un autobús que podrà arreplegar els xiquets i les xiquetes que no tornen amb el carro. Prèviament, ho hauran de comunicar al monitor que anirà amb ells amb el carro.

A les 17.30 h. NOVENA.

L’autobús eixirà a partir de les 17.00 h i l’arreplega a Sant Vicent serà al voltant de les 19.30 h.

En acabar la novena, es repartiran les mones.

22.00 h. CONCERT DE LA BANDA SIMFÒNICA UNIÓ MUSICAL DE LLÍRIA.

Al teatre de la societat, concert a càrrec de la Banda Simfònica davall la batuta del seu director D. Pablo Márquez.

23.30 h. DISCOMÒBIL a l’exterior del pavelló Pla de l’Arc: Pachanga Love Dance On Tour.

Diumenge 8 d’abril, DIA DE LES PAELLES

11.30 h. XXI FESTIVAL DE PAELLES al parc de Sant Vicent.

Els interessats podran sol·licitar el tiquet de participació al forn de Susi, al forn del Raval i al forn de Sant Miquel així com a qualsevol fester o festera o membre de la Junta Directiva de la Confraria fins al dijous 4 d’abril.

17.30 h. NOVENA.

L’autobús eixirà a partir de les 17.00 h i l’arreplega a Sant Vicent serà al voltant de les 18.30 h.

22.00 h. Al pavelló del Pla de l’Arc, gran espectacle musical, “SIMPLY the BEST”. Amb motiu del 25 aniversari, el Conservatori Professional de Música de Llíria presenta este musical, un tribut al millor pop-rock de les últimes dècades (Michael Jackson, Madona, Tina Turner, Scorpions…). Un espectacle únic de creació pròpia amb cor, orquestra simfònica, banda de rock, coreografies i solistes. Tot en directe! Acte patrocinat per l’Ajuntament.

Acte benèfic per a col·laborar amb el manteniment de l’ermita de Sant Vicent i amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Donatiu 2€. Venda anticipada d’entrades: del dia 1 al 9 de març i els dies 27 i 28 de març al Conservatori de Llíria (carrer del Trencall núm. 4), en horari de 12 a 14 hores i de 17 a 19 hores, i a la taquilla del pavelló Pla de l’Arc el dia de la representació. En cas d’esgotar-se les entrades, no n’hi haurà venda a la taquilla el dia de la representació.

 Dilluns 9 d’abril, DIA DE LA ROGATIVA

A les 9.00 h. Eixida de la TRADICIONAL ROGATIVA.

Després d’esmorzar tindrà lloc el final de la novena i la solemne eucaristia concelebrada amb sermó en valencià presidida pel prior de la confraria Vicente Cerezo.

A continuació es beneiran les aigües de la font igual que ho feu el nostre pare Vicent.

Quan tornem a Llíria, a l’arribada a l’església de Maria Mare tindrà lloc la tradicional trobada dels dos sants patrons del poble.

En arribar la imatge de Sant Vicent a la parròquia de l’Assumpció, actuació de l’ORQUESTA MONTECARLO a la plaça Major.

Igualment, una PAELLA GEGANT espera aquells qui no han esmorzat prou.

Dimarts 10 d’abril, DIA DE CONCURS: ESTE LLIRIÀ EM SONA

22.00 h. Al teatre de la Unió Musical, I GALA DE “ESTE LLIRIÀ EM SONA”. Les bases i els premis, a les oficines de l’àrea de Cultura.

Dimecres 11 d’abril, DIA DE TEATRE VALENCIÀ

19.00 h. Al Saló de Plens de Ca la Vila, conferència i presentació del llibre “VICENTE FERRER UN HOMBRE FASCINANTE”, a càrrec de Baltasar Bueno, coautor de “30 hombres fascinantes de la historia de Valencia”. Col·labora el Club de Lectura “Germana de Foix”.

22.00 h. Al teatre de la Unió Musical, la Majoralia de Sant Vicent ens oferirà la comèdia “QUI MOS MANA FER TEATRE”.

 Dijous dia 12 d’abril, DIA MUSICAL

17.00 h. A Vil·la Àngels, inauguració oficial de la I FIRA DEL RAMAT DE SANT VICENT. Del 12 al 15 d’abril es realitzaran diverses activitats tant al recinte de Vil·la Àngels com al Multiusos.

19.00 h. Al teatre de la Llar del Jubilat, concert de la Banda U.D.P. Llíria-Camp de Túria-Serranos.

 22.00 h. Al teatre de la Unió Musical, la cantant Carmen París ens oferirà l’espectacle “Ejazz con Jota”, treball en què, segons la mateixa artista, poden sintonitzar i fer ballar amb harmonia dos formes tan diferents com són la jota i el jazz.

Divendres 13 d’abril, DIA DEL SOPAR

21.00 h. SOPAR POPULAR al pavelló Pla de l’Arc: un entrepà, beguda, postres i dolç és el necessari per a sopar, però a més tindrem després la música REMEMBER ESPECIAL SANT VICENT i, en acabar, DISCOMÒBIL. Serà una bona vetlada per al divendres. No vos ho perdeu.

Dissabte 14 d’abril, DIA DE LA CURSA

18.00 h. Se celebrarà la VII CORREGUDA POPULAR 10k DE SANT VICENT. El recorregut es farà des de la plaça Major, Pl. 9 d’Octubre, Pl. Partidors, carrer de Sant Vicent, carrer del Pla de l’Arc fins a Sant Vicent i tornar a la plaça. Primera prova puntuable per al Circuit de Carreres Populars de la Mancomunitat del Camp de Túria 2018. Les inscripcions es faran en línia a través de la pàgina www.toprun.es i presencials en Sport Moros i Twinner Edeta Running. També in situ abans de començar.

19.00 h. Al teatre de la Banda Primitiva, XV FESTIVAL D’ORQUESTRES DE PLECTRE “CIUTAT DE LLÍRIA”, amb la participació de l’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez” i l’Orquestra de Plectre “El Micalet”.

 22.30 h. A la pista exterior del pavelló Pla de l’Arc, actuació LOS INHUMANOS.

Diumenge 15 d’abril, DIA DE LA FESTA GRAN

12.00 h. La Junta de la Confraria Sant Vicent Ferrer arreplegarà els clavaris i majorals per assistir a la missa major.

12.30 h. MISSA MAJOR concelebrada i benedicció de la nova anda processional que la majoralia entregarà a la Confraria.

En acabar la missa, CERCAVILA amb els majorals, clavaris, junta de la Confraria de Sant Vicent Ferrer i autoritats religioses i civils, acompanyats per la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria i precedits pel grup de danses “El Tossal”.

En arribar a la plaça Major, estrepitosa MASCLETÀ.

19.30 h. SOLEMNE PROCESSÓ INTERPARROQUIAL amb la imatge de sant Miquel acompanyada per la Banda Juvenil Primitiva i la imatge de sant Vicent acompanyada per la Banda Simfònica Unió Musical. Recorden que les medalles d’or que se sortegen són per als confrares i confraresses que hagen anat a la processó i que estiguen presents.

En finalitzar la processó i abans que entren les imatges dels nostres patrons, es dispararan  focs d’artifici des de la plaça Major.

 

 

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà