L’exposició itinerant ‘Aeròdroms valencians de la Guerra Civil’ realitza la seua primera parada a Llíria

exposicio camp de turia

La mostra es pot visitar a Ca la Vila fins al 30 de novembre

L’exposició itinerant ‘Aeròdroms valencians de la Guerra Civil’ realitza la seua primera parada a Llíria i es podrà visitar fins al 30 de novembre a la sala d’exposicions de Ca la Vila de dimarts a dissabtes, de 18.30 a 20.30 hores.

L’aviació bèl·lica valenciana centra l’exposició que s’ha inaugurat esta vesprada a Ca la Vila, amb la presència de l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, la directora general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, Rosa Pardo, i el regidor de Cultura Paco García.

La mostra, organitzada a través de la Càtedra Demetrio Ribes de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en col·laboració amb la Universitat de València, explica la importància de l’aviació dins del conflicte, a través de panells informatius amb textos, imatges, plànols i un ampli recull de cartells de propaganda bèl·lica.

Parlar de l’aviació bèl·lica és fer referència a un dels elements clau en el desenvolupament de la Guerra Civil, que va ser especialment determinant a la regió  valenciana. Al nostre territori, es van instal·lar fins a 38 camps d’aviació, amb l’objectiu d’abastir els fronts i defensar-se dels atacs enemics. En este sentit, el camp d’aviació de Llíria va ser un dels més importants de la zona, com s’explica en un dels panells informatius de la mostra. Este camp era un punt intermedi i de ràpida connexió entre la ciutat de València i el front de Terol, situat a l’altre costat de la Serra Calderona.

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà