Power Electronics patrocina el bicentenari de la Primitiva

banda primitiva camp de turia

L’empresa se suma a l’efemèride

L’empresa valenciana Power Electronics ha signat un conveni de patrocini amb l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria ‘El Clarín’ en suport als actes de celebració dels 200 anys de vida de l’agrupació. D’aquesta manera, l’empresa se suma a l’efemèride del bicentenari de la banda civil més antiga d’Espanya sota el lema ‘Més de 200 anys de la millor música’.

Amb este suport, l’empresa reconeix l’important paper vertebrador que té la música i estes societats en la societat valenciana i en municipis com Llíria, i en particular l’esforç que famílies i veïns del municipi han dedicat al llarg dels dos últims segles a mantenir una tradició cultural de prestigi.

El president de la Banda Primitiva, José Luis Pérez Veses, ha mostrat la seua satisfacció perquè “una de les empreses de referència del teixit industrial valencià haja decidit implicar-se en un any tan important per a nosaltres. Esta col·laboració ens permetrà celebrar amb magnificència que la nostra banda compleix 200 anys d’història”. 

Sobre la Banda Primitiva de Llíria

La Banda Primitiva de Llíria va ser fundada l’any 1819 pel pare franciscà Fra Antoni Albarrasí Enguídanos i és la banda civil més antiga d’Espanya. En 1888 participa per primera vegada en el Certamen de València, aconseguint el primer premi; un guardó que ha aconseguit en nombroses ocasions al llarg de la seua història, sent l’única agrupació que s’ha alçat amb el primer premi en tres segles diferents.

Des dels seus començaments fins a l’actualitat, la Banda Primitiva ha actuat pràcticament en la totalitat de les ciutats espanyoles i en Alemanya, Bèlgica, França, Holanda i Suïssa; Estats Units i Xina.

Ha sigut dirigida, a més dels seus directors titulars, per algunes de les més prestigioses batutes europees com Sergiu Celibidache, Desirée Dondaine, Odón Alonso, Rafael Frühbeck de Burgos, Jan Molenar, Luís Cobos, Manuel Galduf, Jan Cober i Placido Domingo.

No hi han comentaris

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà