Festes de Sant Miquel: Tota la programació del 15 de setembre al 26 d’octubre

Presentació de les Festes de Sant Miquel al monestir.

El Concert de les Bandes servirà enguany per a potenciar la candidatura de Llíria a Ciutat Creativa de la Unesco

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha presentat esta vesprada la programació de la Fira i Festes de Sant Miquel 2019 al Reial Monestir de San Miguel en presència del prior de la Germandat de Sant Miquel, Vicente Cerezo, i el president de l’entitat religiosa, Amadeo Civera.

El primer edil ha destacat que “enguany volem convertir el Concert de les Bandes – que se celebrarà el dissabte 21 de setembre- en un gran projector al món de la tradició musical de Llíria, com a candidata a ser reconeguda Ciutat Creativa de la Unesco”. 

En este sentit, ha recordat que “no podríem entendre la programació de les nostres celebracions patronals sense els concerts de les nostres agrupacions musicals, entre els quals el festival conjunt que ens oferixen la Unió Musical i Primitiva, escenifica un dels moments més importants d’estos dies”.

 “Este gran patrimoni musical amb el qual comptem constituix una de les senyes d’identitat de la nostra ciutat. I amb este bagatge cultural, esperem ser reconeguts com a Ciutat Creativa de la Unesco en la modalitat de Música”, ha afegit.

A més d’este concert, en el qual l’Ajuntament entregarà a les dos societats la Medalla de la Ciutat, el programa musical comptarà amb les actuacions del Cor de la Generalitat, l’Orquestra de Plectre “El Micalet”, l’Agrupació Musical Edetana Vicente Giménez”, i la Banda Musical UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans, i l’espectacle fusió que reunirà en un mateix escenari a la Unió Musical amb el grup valencià Bajoqueta Rock.

PROGRAMA FESTES SANT MIQUEL 2019

Diumenge 15 de setembre

19.00 h. IV CARRERA i MARXA SOLIDÀRIA LLÍRIA CONTRA EL CÀNCER. RUNCÀNCER.

Llíria Contra el Càncer. El circuit RunCàncer 2019 arriba un any més a Llíria amb una prova que inclou carrera i marxa no competitiva de 5 quilòmetres. Eixida:  des de plaça Major.

Les inscripcions de la marxa es podran realitzar en la mateixa zona d’eixida fins a 30 minuts abans de l’inici de la prova i les de la carrera, a més, es poden realitzar a la web de TopRun i en el Corte Inglés.

Dimecres 18 de setembre

16.00 h. “XXVIII Passejada amb bici” pel voltants de Llíria. Eixida: des de la plaça Major. A l’arribada al parc de Sant Vicent es repartirà berenar i beguda entre els participants. Inscripcions al pavelló Pla de l’Arc. Organitza: Regidoria d’Esports.

19.00 h. Inauguració de l’Exposició: «Llíria (1900-1939) a través dels ulls de José Durán». Lloc: Sala d’Exposicions de Ca la Vila.

Presentació i conferència de l’exposició: «Llíria (1900-1939) a través dels ulls de José Durán» a càrrec dels historiadors Carles Asensi Torres, Francesc Rozalén Igual i Susana Vicent Colonques, comissaris de l’exposició. A continuació, acte de donació a l’Ajuntament de Llíria de nova documentació de José Durán, amb la participació de Marina Durán Bort i Marina Climent Durán.

Horari de visita: Del 19 al 30 de setembre, de 19.00 a 21.00 hores. Diumenges i festius: d’11.30 a 13.30 i de 19.00 a 21.00 h.

Divendres 20 de setembre

23.00 h. Macro discomòbil. Vine i gaudix de LA NIT MÉS JOVE de les Festes de Sant Miquel en la macro discomòbil que hem preparat… balls, rialles i diversió amb els teus amics i amigues, la millor música i moltes més sorpreses. No t’ho pots perdre!!! Lloc: Exterior del Pavelló Pla de l’Arc. Organitza: Regidoria de Joventut.

Dissabte 21 de setembre

9.00 h. “XVII Passejada amb carro” per als xiquets de 6 a 12 anys pels camins del nostre terme. Places limitades per ordre d’inscripció a l’Ajuntament, Departament de Cultura, Educació i Festes (plaça Major, 11, pta. 2) des de l’inici de les festes, en horari de 10.00 h. a 13.30 h. Eixida: Plaça Major.

10.30 h. Campionat de Petanca a les pistes de Petanca del Centre Cívic El Prat. Inscripcions: Jorge Gallego (Tel. 679921540). Organitza: Otoñales en Primavera II (Escola de Petanca i Birles).

18.30 h. V Memorial Silvestre d’Edeta. Recordarem en este acte l’escultor de Llíria en el quint aniversari de la seua mort. LLoc: Museu Silvestre d’Edeta.

19.00 h. Concert de l’Orquestra de Plectre “El Micalet” de Llíira. Lloc: Església de la Sang.

I Part

* Marxa del Centenari ……………… A. Blanquer Ponsoda

  The song of japanese autumn ….. Yasuo Kuwahara

* El camino real ……… (Fantasia) …..…… Alfred Reed

                        Adaptació: David Francés Revert

* Duncannon overtura ………………….. J. D. Ployhar

II Part

* Marxa funeral d’una marioneta … Charles Gounod

                        Adaptació: David Francés Revert

* Gran fantasía española …………..…… Ricardo Villa

  Sant Miquel de Llíria ……. (Pasdoble) …… Verónica Gómez

  Himne de Llíria …………………………….… Vte. Pérez Jorge

  Himne de la Comunitat Valenciana …. José Serrano

  * Interpretada per primera vegada

                                                           Director: Miguel Gómez Gómez

21.45 h. Cercavila de les bandes des dels respectius locals socials fins a la plaça Major.

22.30 h. CONCERT DE LES BANDES a la plaça Major. Homenatge i entrega de la Medalla de la Ciutat a les societats musicals Unió Musical de Llíria i Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria. Amb este festival especial, es vol mostrar també al món la importància de les nostres bandes, planter de nombrosos músics, en este any que Llíria és candidata a Ciutat Creativa de la UNESCO en la modalitat de música.

BANDA SIMFÒNICA UNIÓ MUSICAL DE LLÍRIA

Musical Apolo…………………..….Amando Blanquer

Simfonia núm. 2 “De la Mar”……..Fco. José Martínez Gallego

Némesis……………………….……José Súñer-Oriola

*Justicia Retributiva

*Solidaridad

*Venganza

*Balance

*Fortuna

Director: Pablo Marqués Mestre

ATENEU MUSICAL I D’ENSENYAMENT BANDA PRIMITIVA DE LLÍRIA

Clarín Bicentenari………………………..  José Alamá Gil

Mare Nostrum……………………………..  Miguel Asins Arbó

1a Simfonia “Hell and heaven”………  Óscar Navarro

*The last breath (L’últim sospir)

*Requiem Aeternam

*In the depths of Hell (A les profunditats de l’Infern)

*The Divine breath (L’alè Diví)

*The valley of souls in pain (La vall de les ànimes en pena)

*The battle between good and evil (La batalla entre el bé i el mal)

*The victory of the Kingdom of Heaven (La victòria del Regne dels Cels)

*In paradisum

*The angels of Paradise (Els àngels del Paradís)

*The Kingdom of Heaven (El Regne dels Cels)

*Gloria in Excelsis

Himne de Llíria…………………………….. Vicente Pérez Jorge

Himne de la Comunitat Valenciana….. José Serrano

Director: Javier Enguídanos Morató

Diumenge 22 de setembre

13.00 h. Cercavila de les autoritats acompanyades per les falleres majors de Llíria i les seues respectives corts d’honor, les FFMM de les comissions falleres, la Banda Sinfónica Unió Musical de Llíria i precedits per un grup de dolçaina i tabal.

14.00 h. Atronadora mascletà a la plaça Major.

19.00 h. Concert de l’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez”. Lloc: Església de la Sang. Interpretarà el programa següent:

22.00 h. Nit dels Majors. La jornada dedicada a las persones majors de Llíria ens oferirà un extraordinari espectacle amb les actuacions de PACO CALONGE (humor), JAMES GARIBO (màgia), BLANCA VILLA (copla), ÁLEX I ESTHER (ballet), i VICENTE SEGUÍ (cançó melòdica). Lloc: Plaça Major.  Patrocina: Regidoria de Benestar Social.

Dilluns 23 de setembre

18.00 h. Teatre Infantil “Oníricus”. Dos surrealistes mossos de circ se topen amb el desnonament del circ italià per al que treballen. I si són ells els qui decideixen assumir el paper principal? Lloc: Plaça Major

Dimarts 24 de setembre

18.00 h. Lliurament del premis del V Certamen de relats curts en castellà i valencià Pasqual Enguídanos-George H. White. Organitza: Xarxa de Biblioteques. Lloc: Ca la Vila.

Dimecres 25 de setembre

18.00 h.  Fases prèvies del XVI Obert Festes de Sant Miquel de Billar a tres bandes, modalitat per equips. Lloc: en la seu del Club de Billar. Organitza: Club Billar Llíria.

Dijous 26 de setembre

18.00 h.  Fases prèvies del XVI Obert Festes de Sant Miquel de Billar a tres bandes, modalitat per equips. Lloc: en la seu del Club de Billar. Organitza: Club Billar Llíria.

19.00 h. Concert de la Banda Musical UDP Llíria-Camp de Túria-Serranos. Lloc: Teatre de la Llar del Jubilat. Interpretarà el programa següent:

22.00 h. Nit de teatre. Representació de l’obra teatral “Los madrileños y sus apellidos” de José Botoambdirecció de Carles Castillo.  Escrita, dirigida i pensada per a arrancar centenars de riallades, amb un ritme frenètic de comèdia i on passen moltes coses en molt poc de temps. Lloc: Teatre de la Unió Musical.

Espectacle a benefici de projectes d’investigació sobre la malaltia de l’Alzhèimer.

Donatiu: 5 euros.

Les entrades es posaran a la venda a Ca la Vila des del dilluns dia 23 de setembre fins al dimecres 26 en horari de 09.00 a 13.30 hores. No es farà cap llista per a la cua ni reserva d’entrades. Es vendran únicament a les persones que estiguen esperant el seu torn. Venda màxima per persona (fins a l’acabament de la cua): 6 entrades. En cas d’esgotar-se les entrades, no n’hi haurà venda a la taquilla el dia de la representació

Divendres 27 de setembre

Del 27 de setembre al 6 d’octubre.

Torneig de la Raqueta “Jorge Gorris”, en les modalitats esportives de tennis, pàdel i frontennis. Totes les categories.

Organitza: Club de Tennis Llíria.

Inscripcions: clubdetenislliria@gmail.com fins al dia 23 de setembre. Caldrà comunicar al moment de la inscripció la disponibilitat horària.

17.00 h.  Fases finals del XVI Obert Festes de Sant Miquel de Billar a tres bandes, modalitat per equips. Lloc: en la seu del Club de Billar. Organitza: Club Billar Llíria.

19.30 h. Concert del Cor de la Generalitat Valenciana, amb un programa a capella sota el títol “Música valenciana amb el Cor” amb obres del Cançoner de Gandia i del Duc de Calàbria, Ginés Pérez, Juan Bautista Comes, Matilde Salvador, Mª Teresa Oller etc… Lloc: Església de la Sang.

22.30 h. Extraordinari ESPECTACLE MUSICAL. Actuació dels grups “SON CUATRO DÍAS”, “THE BLISTERS” i “OCHENTA Y ROCK”, com a tribut a la música de “EL ÚLTIMO DE LA FILA”, “THE BEATLES” y la música dels 80’s . Lloc: Plaça Major.

Dissabte 28 de setembre

LA BAIXÀ

12.00 h. Al Reial Monestir de Sant Miquel: Eucaristia de la Germandat Sacerdotal Edetana. 

17.30 h Presentació del quadre de Sant Miq uel, portada del llibre de festes, de l’artista Fina García. Lloc: Monestir de Sant Miquel.

18.30 h. Solemne baixadade la imatge de sant Miquel des del Reial Monestir fins a la parròquia de l’Assumpció, acompanyada per la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria. Al moment de l’eixida de l’arcàngel del Reial Monestir el “Club de Columbicultura Gran Edeta Llíria” farà una solta de coloms. A l’altura de la seu de l’Orquestra de Plectre “El Micalet” es trobaran les imatges de sant Miquel i de sant Vicent, i l’agrupació oferirà als sants una actuació musical.

A continuació, se celebrarà l’eucaristia i es farà el Pregó de les Festes.

23.00 h. oncert de Bajoqueta Rock amb la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria. Lloc: Plaça Major.

Diumenge 29 de setembre

LA FESTA MAJOR

12.00 h. Celebració de la solemne eucaristia a l’església de l’Assumpció.

13.30 h. Cercavila de les autoritats acompanyades per les falleres majors de Llíria i les seues respectives corts d’honor, les FFMM de les comissions falleres, la Banda Primitiva de Llíria, la Clarinera Major i la seua Cort d’Honor i precedits pel Grup de Danses “El Tossal” de Llíria.

14.30 h. Grandiosa i ensordidora mascletà a la plaça Major.

19.30 h. Solemne processó interparroquial en honor de l’arcàngel sant Miquel, amb l’acompanyament de la Banda Juvenil Unió Musical de Llíria a la imatge de sant Vicent Ferrer i de la Banda Primitiva a la imatge de sant Miquel.

22.30 h. COMMEMORACIÓ DEL CENTENARI DE LA DECLARACIÓ DE L’ESGLÉSIA DE LA SANG COM A MONUMENT NACIONAL (1919-2019):

Actuació del Grup de Danses i Rondalla “El Tossal”. Lloc: Plaça del trinquet Vell.

Lectura solemne de la Declaració de La Sang com a Monument Nacional (amb la col·laboració de Turisme Llíria) i concert de Música Antiga a càrrec de JOTA MARTÍNEZ ENSEMBLE, amb la rèplica dels instruments del seu teginat mudèjar. Lloc: Església de la Sang.

Dilluns 30 de setembre

LA PUJÀ

19.00 h. Pujadade la imatge de sant Miquel des de la parròquia de l’Assumpció fins al Reial Monestir. Eucaristia pels difunts de la Germandat de Sant Miquel.

Dissabte 5 i diumenge 6 d’octubre

10.00 h. Tir i arrossegament. Lloc: Al costat del camp municipal del Canó. Organitza: Penya Arre.

Dimecres 9 d’octubre

DIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

12.00 h. Acte Institucional Commemoratiu de la festivitat del 9 d’octubre i lliurament del Premi Jaume I de la Vila de Llíria. Lloc: Conservatori de Música.

Dissabte 19 d’octubre

10.00 h. Celebració del IV Concurs de pintura ràpida a l’aire lliure “Pintor Josep Manaut” Llíria 2019. Lloc: Plaça Major.

18.00 h. Lliurament del Premi del Concurs de pintura ràpida i inauguració de l’exposició d’obres del pintor José Manaut com a deixeble de Pintor Sorolla.

Seminari al voltant de la figura de Manaut, a càrrec d’investigadors de la Universidad Carlos III, Universitat de València i la Universidad de Alcalá. Lloc: Ca la Vila

19.30 h. Concert de l’ORQUESTREA FILHARMÒNICA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA que interpretarà el seu programa: TARDOR 2019 amb música de Debusy i de Schumann. Lloc: Teatre de la Unió Musical.

22.00 h. Celebració del Mig Any Faller. Lloc: Exteriors del Pavelló Pla de l’Arc.

Dissabte 26 d’octubre

22.00 h. Concert de clausura del Cicle “A Tres Bandes” amb la participació de les bandes simfòniques: Unió Musical de Llíria, l’Artística de Bunyol i l’Ateneu Musical de Cullera. Lloc: Teatre Unió Musical.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà