La ‘Coalició Compromís’ reclama una normativa que determine les hores de traball fora del casc urbà edetà

El Camp de Túria
La ‘Coalició Compromís’ a Llíria es fa ressò de les queixes que están fent alguns veïns del municipi que viuen a algunes zones del poble i que, donada la seua proximitat amb camps de taronges, pateixen els sorolls de les màquines que fumiguen els tarongers.

José García

Segons el portaveu d’esta formació política edetana, Paco García, “els veïns venen denunciant que les fumigacions són reiterades i es prolonguen en el temps, desenvolupant-se en horari nocturn”.

La resposta donada per l’Ajuntament, consistent en trasnmetre’ls unes recomanacions amb l’objectiu de possibilitar els treballs agrícolas mentre es respecta el descans dels veïns que dormen “no ha servit per obtindre una solución a esta problemàtica”, segons Garcia.

Per això, des de la ‘Coalició Compromís’ s’ha proposat que el consistori establisca una normativa horària per a la realització d’este tipus de treballs agrícoles que servisca per a conciliar el descans dels veïns d’estes zones residencials amb les labors agrícoles que han de desenvolupar-se amb motiu de les plantacions existents.

Paco Garcia proposa que esta normativa es duga a terme amb una modificació de l’Ordenança Municipal sobre el Medi Rural, siguent una altra opció la possibilitat establir una normativa específica sobre ‘Sorolls i Vibracions’ que servisca per a la regulació d’este tipus d’emissions en el municipi de Llíria. La Coalició ha demanat a més, que esta normativa siga elevada a l’aprovació pel Ple “en un termini no superior a sis mesos”.

 

1 Comment
  1. Al·lucinant! estan envarinant-nos fumigant amb productes tóxics i cancerígens els aliments que ens duem a la boca.
    Están carregant-se la biodiversitat.
    Están utilitzant productes com el Roundup de multinacionals delictives-criminals com Montsanto.
    I nosaltres ens queixem pel soroll?. Una mostra més de la hipocresia de la societat.

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.