El Consell Valencià de Cultura, amb la Banda Primitiva de Llíria

El teatre del Clarín acull el ple del CVC en el 200 aniversari de la societat

La Banda Primitiva de Llíria ha convidat el Consell Valencià de Cultura (CVC) a celebrar el 200 aniversari en la seua seu del teatre del Clarín on s’ha fet hui la sessió plenària de novembre como “una bona manera de reconéixer la capital importància d’esta Societat Musical, una de les més importants del món i un espill on es miren totes les agrupacions musicals valencianes”.

El president de la institució, Santiago Grisolía, i la resta de consellers, han sigut rebuts a les portes del Clarín pel president de la Primitiva, José Luis Pérez Veses, per la junta directiva de la societat i per l’alcalde de Llíria, Manolo Civera. L’arpista Natalia Markovic els ha donat la benvinguda amb música de Debussy. I, conjuntament, han descobert la placa que recordarà la visita.

En el ple extraordinari, obert al públic, el president de la Banda Primitiva, José Luis Pérez Veses, s’ha adreçat als membres del Consell amb un repàs per la història de la societat musical, dels èxits internacionals i de la força de l’Escola de Música i de la Coral Polifònica i els ha convidat al concert extraordinari que la Banda Simfònica oferirà el 28 de desembre com a cloenda de les celebracions.

Grisolía ha recordat les anteriors visites del Ple del Consell a la ciutat, en 2003 i 2016 i ha destacat la projecció mundial de Llíria i de la Primitiva a través d’una imponent xarxa musical creada en un procés continu de millora en què està implicada i responsabilitzada tota la societat de la comarca.

Per acabar la visita, els consellers han recorregutl’exposició ‘Una il·lusió col·lectiva. El teatre de Joaquín Rieta’, muntada per als actes de celebració del dos-cents aniversari de la Primitiva, que mostra la riquesa de la sala de concerts del Clarín, els plànols originals i el procés de construcció dut a terme per l’arquitecte.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà