Llíria serà escenari de la 44a Edició del Certamen de Bandes de la Diputació

L’auditori de la Unió Musical acollirà la participació de les bandes de la primera i segona secció

La Diputació de València ha presentat la convocatòria del Certamen de Bandes de Música, que en 2020 celebra la seua 44ª edició per primera vegada fora de València. En concret, el TAMA d’Aldaia acollirà el cap de setmana del 9 i 10 de maig el concurs de les seccions tercera i quarta; mentre que la seu de la Unió Musical de Llíria, localitat recentment declarada Ciutat Creativa de la Música per la Unesco, serà el lloc on concórreguen les bandes de la primera i segona secció els dies 16 i 17 de maig.

Segons el portaveu de Compromís al Camp de Túria i regidor d’Ensenyaments Artístics a Llíria, Paco Garcia, és important que la Diputació compte amb els municipis valencians per dur endavant estos certàmens, ja que la tradició i la cultura musical bandística s’estén a tot arreu del País Valencià, on hi han més bandes que municipis.

“Novament, Llíria és un referent indiscutible de la música de banda a la nostra Comunitat i per això ha estat elegida per iniciar este nou cicle de Certàmens que la institució Provincial ha acordat acostar als nostres pobles i ciutats a partir d’ara”, ha declarat el regidor.

Per a reforçar el caràcter participatiu de la població, la Diputació ha previst que les bandes acudisquen desfilant als auditoris, per a això s’ha creat un premi específic a la millor desfilada, dotat amb 1.000 euros. A més, el nombre de seccions per a la nova edició es reduix a quatre, encara que el nombre de bandes admeses augmenta: fins a quatre en la primera secció, i fins a sis en les seccions restants. La quantia dels premis per als guanyadors també s’incrementa: 3.500 euros per a la primera secció, 3.000 euros la segona secció, 2.500 euros la tercera i 2.100 per a la quarta.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà