El retard del Consell en el pagament de les ajudes econòmiques a les entitats musicals genera problemes en Llíria

Des de la ‘Coalició Compromís’ es denuncia que els endarriments en el pagament de les ajudes que concedeix el Conselle amn les societats musicals està deixant en una situación “molt delicada” a les entitats edetanes.

José García

Segons recorda el portaveu de la ‘Coalició Compromís’ a Llíria, Paco García, “a l’any 2007, el Consell va signar uns convenis singulars de col•laboració amb les societats Musicals de Llíria que tenien un termini de compliment que va finalitzar el darrer anys 2011”.

“La programació econòmica dels pagaments del Consell a les dos societats musicals s’ha modificat pràcticament des del principi del compliment dels Convenis Singulars, amb quantitats que sempre han anat a la baixa”, afig Garcia.

La situación s’ha complicat molt per les societats musicals edetanes, no només per les reduccions patides pel que fa a la quantitat de les ajudes, que ha anat minvant: també perquè els pagaments de les certificacions justificades per les societats musical “s’han vist endarrerits”.

Eixos retards, en el cas de la Banda Primitiva, està provocant “gran despeses financieres, perquè s’ha fet tota la inversió prevista i la Conselleria de Governació encara li deu pràcticament el 90% del total del cost de l’obra, que ascedeix a 1,7 miliosn d’euros”.

“D’altra banda, la Unió Musical, que va decidir modificar el projecte inicial i acordà adaptar les ampliacions de la societat i la Construcció del Centre d’Innovació Musical conforme anaren venint les ajudes compromeses, han vist com les obres han tingut que aturar-se pel mateix incompliment del Consell en quan als pagaments en temps i forma”, afig Paco Garcia.

Segons este regidor, “l’actual situació econòmica i la mala gestió dels populars, ha fet que la Generalitat Valenciana no puga fer front a les clàusules previstes en els convenis signats i es vol procedir a fer una nova negociació amb les dues entitats per a fer una reprogramació de com s’han d’abonar les ajudes que resten per liquidar, sense deixar clar quina serà la seua nova periodificació de pagaments”.

“Els associats d’una i altra societat musical están preocupats per l’actual situación: uns pel deute financer, que els suposa tindre un préstec viu sense saber quan el van a poder amortitzar; els altres, perquè no saben quan van a poder finalitzar unes obres que millorarien la prestació de serveis en la societat”, denuncia Paco Garcia, qui reclama que “es facen efectius els pagaments consignats pressupostàriament i justificats per les Societats Musicals de Llíria en base als convenis singulars signats amb les mateixes en 2007”.

De la mateixa manera, des de la ‘Coalició Compromís’ s’ insta a la Conselleria de Governació “a fer una reprogramació del convenis signats amb les societats Musicals de Llíria que no supere la present legislatura, perquè abans de finalitzar l’exercici de 2015 les ajudes estiguen abonades en la seua totalitat”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà