Banner papereria Ruiz

José Alamà entrega al Clarín la versió definitiva de ‘Simfonia memorial’ per al Certamen de Bandes

banda primitiva

La Primitiva ha presentat la versió editada del pasdoble ‘Clarín Bicentenari’

La Banda Primitiva de Llíria ha rebut del compositor José Alamà Gil, la versió definitiva i editada de ‘Simfonia memorial’, l’obra lliure amb què la bicentenària agrupació competirà en el Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Ciutat de València’ 2021.

L’obra hauria d’haver-se estrenat al juliol de l’any 2020, però la pandèmia va posposar la celebració del CIBM ‘Ciutat de València’. «Les circumstàncies han fet que esperem un any per poder disfrutar de l’obra de Pepe» ha explicat el president de la Primitiva, José Luis Pérez. «Però esperem que, per fi, a l’any 2021 puguem escoltar esta simfonia i competir de manera excel·lent».

El compositor ha aprofitat este temps per revisar la composició. «Quan ú compon una obra d’encàrrec d’estes característiques té una data d’entrega, que li marca el límit per treballar en ella. Degut a les circumstàncies excepcionals que estem vivint, ixe temps s’ha ampliat i he fet un treball de revisió i millora d’alguns aspectes que enriquiran el resultat final».

‘Simfonia memorial’ és una obra que s’estructura en quatre moviments: “El Raval”, “El Pare Antoni”, “Malato” i “1819-2019”. El seu treball d’escriptura es basa en una cèl·lula musical de set notes que està present en cadascun dels quatre moviments, a través dels diferents recursos de l’àmbit de la composició.

En este acte, la Banda Primitiva ha presentat també la versió editada del pasdoble ‘Clarín Bicentenari’, composat també per José Alamà, i que va ser la banda sonora de l’efemèride del 200 aniversari de la societat. El compositor clariner ha regalat al Clarín una nova obra ‘Backing Bach’, composició dedicada a la Banda Juvenil.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.