Llíria destinarà més de 210.000 euros a iniciatives de suport al comerç local

L’alcalde ha presentat el programa “Parèntesi” al sector hostaler

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera i l’edil de Foment Econòmic, Joanma Miguel, s’han reunit esta vesprada de manera telemàtica amb una representació del sector de l’hostaleria de Llíria per tal d’atendre les seues inquietuds i informar-los dels diferents programes d’ajudes als quals es poden adscriure.

El primer edil ha expressat que comparteix amb els afectats “la preocupació per la situació actual” i els ha manifestat que totes les àrees municipals “estan treballant coordinadament per aportar tots els recursos necessaris per a ajudar als sectors econòmics i col·lectius més afectats pel COVID-19“.

Recentment, l’Ajuntament de Llíria s’ha adherit a la línia “Parèntesi” de la Generalitat i pròximament es publicaran les bases per a accedir a este programa d’ajudes que compta amb un pressupost de 538.496 euros, dels quals el consistori n’aportarà 80.000. Aquesta quantitat es distribuirà a mode de subvenció directa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa, i s’incrementarà en 200 euros addicionals per cada treballador contractat.

A més, hui s’ha iniciat el termini per a sol·licitar les ajudes de l’EMPCOV 2021, a través del portal web de Labora, i de les quals també s’hi podran beneficiar els sectors més afectats per la pandèmia, com ara els allotjaments i activitats turístiques, hostaleria, restauració i oci nocturn; activitats de creació, artístiques i d’espectacles; i activitats esportives, recreatives i d’entreteniment. Les ajudes són de 600 euros per autònom i altres 600 per treballador a jornada completa.

Ajudes a iniciatives comercials

D’altra banda, el regidor de Foment Econòmic, Joanma Miguel, ha explicat que els pressupostos municipals de 2021 també preveuen destinar un total de 134.000 euros en ajudes per a millores en els establiments locals, bons consum, activitats i campanyes de foment del comerç, així com altres iniciatives comercials. A estes accions se’n sumaran altres previstes per la Conselleria d’Economia Sostenible.

A més, ha assenyalat que, “igual que l’any passat, el pressupost podria anar adaptant-se a l’evolució de la crisi i atendre les noves necessitats que puguen sorgir”.

En este sentit, Joanma Miguel ha recordat que en l’exercici de 2020 es van pressupostar més 100.000 euros ajudes directes a persones treballadores en règim d’autònom, 30.000 euros per a inversions en els locals comercials adaptades a les necessitats del COVID-19, o 50.000 en accions de suport i promoció del comerç local.

A més, en el passat exercici els establiments d’hostaleria es van beneficiar de l’exempció del pagament de la taxa de terrasses per un total de 36.000 euros, que s’ha prorrogat al 2021 mentre estiga en vigor l’estat d’alarma.

Ocupació i ajudes socials

A més de les accions de suport al comerç local, l’alcalde Manolo Civera ha destacat que “s’han posat en marxa altres iniciatives, en el marc del Pla Llíria Viva, per a atendre els col·lectius més vulnerables en esta crisi sanitària i econòmica”.

Amb el Pla Municipal d’Ocupació i altres programes de formació i ocupació amb finançament autonòmic, s’han contractat un total de 115 persones amb una inversió de més de 1,3 milions d’euros.

En el pla social, el pressupost previst d’ajudes d’emergències de Serveis Socials es va acabar duplicant al 2020, per a destinar finalment 216.000 euros per a arribar a 695 famílies de Llíria. A més, es van repartir aliments adquirits en els comerços locals, a través de la Federació del Comerç, a 433 unitats familiars.

Finalment, Manolo Civera ha assegurat que “reunions com la que hem celebrat hui es continuaran realitzant de manera periòdica i també amb altres sectors afectats per la crisi, per a revisar amb ells l’evolució de la seua situació i que puguen accedir al major nombre d’ajudes possible”:

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà