Crítiques a l’equip de govern per no haver iniciat les obres incloses al PIE 2007-2012, fet que ha suposat la pèrdua d’unes ajudes econòmiques

Des de la Coalició Compromís s’han elevat unes grans crítiques cap a l’equip de govern edetà, a qui li atribueixen des de la formació d’esquerres “poc d’interés per millorar l’oferta esportiva i el condicionament dels equipaments locals”. La polémica esclata perquè la Comissió Mixta del Consell Valencià de l’Esport ha decidit “deixar en suspens” l’actuació prevista per millorar les instal·lacions del poliesportiu municipal.

José García

Segons denuncia el portaveu de la Coalició Compromís a Llíria, Paco García, les obres per executar la segona fase de les millores d’ampliació del Poliesportiu Municipal no es duran a terme “perquè l’equip de govern que lidera Manuel Izquierdo no varen començar dins del período marcat”.

Recorda Garcia que en 2006 es va anunciar el Pla d’Instal·lacions Esportives (PIE) 2007-2012, en què govern autonòmic, Diputació de València i autoritats municipals es comprometien a finançar (a parts iguals) les obres que permeteren millorars les infaestructures esportives dels pobles de la Comunitat Valenciana.

A la provincia de València, la Generalitat Valenciana anava a aportar 8 milions d’euros, com també anava a aportar altres 8 milions d’euros la diputació de València. En el cas de Llíria, estava previst millorar el Poliesportiu Municipal amb una inversión de 808.958,46 euros, dels que el consistori edetà tenia que abonar 269.652,82 euros, “conforme apareixia recollit al pressupost municipal de 2008”, segons recorda el portaveu de la Coalició Compromís.

No obstant això, les obres no es varen iniciar en 2008 ni en cap dels quatre anys següents; i, el fet de no havr iniciat les obres ha fet que el conveni signat en 2006, i que tenia que executarse entre 2007 i 2012, ara haja quedat sense vigencia. “És lamentable la poca especta de l’equip de govern, que ha permés que pasaren els anys sense iniciar les obres. Ara, són moltes les disciplines esportives que es van a quedar sense els recintes municipals adequats, i s’ha deixat pasar l’oportunitat d’aprofitar eixes subvencions del PIE 2008-2012”.

Paco Garcia afig que en este assumpte també ha influït la “caòtica situació econòmica” en que es troba el govern de la Generalitat Valenciana. “No debades apareix al document que ha enviat la Comissió Mixta del Consell Valencià de l’Esport una menció a la ‘cojuntura actual’ com a raó per no executar suspendre l’execució d’este acord”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà