Compromis per Llíria insta al Govern a retirar el pla de peatges a les carreteres a partir de 2024

autovía del mediterráneo

Garcia: “Estes vies estan més que pagades”

El tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat Sostenible de l’ajuntament de Llíria, Paco Garcia , ha recordat que “implantar peatges en les carreteres va en contra del pacte d’investidura que té el Govern de Pedro Sánchez amb Compromís, signat fa menys d’any i mig”.

Segons Garcia, el territori valencià ha estat durant dècades la segona comunitat autònoma amb més quilòmetres de vies de pagament, només per darrere de Catalunya, i que gràcies a les reivindicacions històriques del poble valencià va aconseguir l’alliberament de l’AP7 a l’inici d’aquest 2021.

Per a la Coalició CompromísMove  és imperatiu caminar cap a una mobilitat més sostenible, reduint l’ús del cotxe privat i incentivant el transport públic. Però la proposta que llança el Govern d’Espanya només aconseguirà reduir la mobilitat entre aquelles persones que no s’ho poden permetre, no suposant cap perjuí per aquelles persones amb una major renda, i no solucionant el greu problema d’emissions que provoca el transport per carretera.

Així, el Ple de l’ajuntament de Llíria ha aprovat la moció de CompromísMoVe per instar al Govern d’Espanya a retirar este Pla de nous pagaments en vies d’alta capacitat, al temps que reclama accelerar la inversió i els treballs d’execució de tots els trams del Corredor Mediterrani per a complir tots els compromisos adquirits.

L’edil de Mobilitat sostenible ha recordat que, a l’Estat espanyol li queda molt camí per fer en matèria de transport públic i mobilitat abans de començar a gravar l’ús del cotxe privat; la transició ecològica serà socialment justa o no podrà ser.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà