Una fuga d’aigua en el reg per degoteig al Camí dels Frares ocasiona un trencament del sòl

El Camp de Túria
En el passat cap de setmana s’ha produït una fuga d’aigua al sistema de reg a degoteig en la zona del Camí dels Frares ha creat un trencament a la zona, amb forma de cràter, i també ha creat inundacions de collites a alguns bancals de les rodalies.

José García

Un trencament del vial, a la zona del Camí dels Frares, ha ocasionat un trencament del ferm que comunica eixa zona amb el nucli urbà. Ata, la carretera ha quedat intransitable. Segons recorda el portaveu de la Coalició Compromís a Llíria, Pacao Garcia, “no estem davant d’un fet aïllat, perquè ja s’han patit altres semblants”.

Garcia insisteix a l’hora d’assenyalar que l’actual “no és la primera volta que ocorre este tipus d’incident. Des de fa uns anys, quan la Comunitat de Regants del Canal Principal de Llíria va a dur a cap les obres d’instal·lació del reg localitzat en esta zona del terme municipal, els clots i trencament de les pistes i camins rurals ha anat en augment”.

El regidor ecosocialista apunta que, la pressió de l’aigua en el punt de la fuga i el cabdal d’aigua que porta el tub que discorre per este vial públic són d’unes dimensions considerables. Garcia afig que este tipus de fugues “a banda de destrozar carreteres, pistes i camins, també produeixen inundacions a parcel·les particulars, que en alguns casos han patit la rotura de ribassos i tancaments, així com la inundació de les seues collites”.

Des de la Coalició Compromís de Llíria, a més, es denúnicia què en un altre tram del Camí dels Frares (concretament, el que va des de la Urbanització del Romeral fins la CV-25 de Marines) “ha quedat en unes pèssimes condicions”.

Segons manifesta Garcia, “a eixa zona es va fer una insta·lació de gas ciutat recentment, i ara els vehicles que transiten la zona tenen que anar saltant de clot en clot, i destrossant-se els amortiguadors per què la reposició de la via s’ha fet inadequadament i és pràcticament intransitable per a turismes”.

Des de la Coalició Compromís es reclama de l’Ajuntament de Llíria “un major control en este tipus d’instal·lacions” i que, de la mateixa manera, “es reclame a les empreses, tant a les del reg localitzat, com a les de subministraments que deixen els vials en bon estat, i que es facen càrrec de la reposició de les mateixes en casos de incidents i trencaments greus com les que ha ocasionat el reg localitzat en el Camí dels Frares este cap de semana”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà