La Llar del Jubilat i l’Escola de Dansa estrenen plaques solars

escuela de danza lliria

Reduiran les emissions de CO₂ en 33 tones a l’any

L’Ajuntament de Llíria ha instal·lat plaques solars fotovoltaiques d’autoconsum en els edificis municipals de la Llar del Junilat i de l’Escola de Dansa que permetrà reduir el consum procedent de la xarxa elèctrica.

“L’objectiu és, a través d’aquesta potència solar, mantindre als edificis en unes condicions tèrmiques i energètiques adequades, però amb un model molt més respectuós amb el medi ambient i sostenible a llarg termini”, ha destacat la regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató.

Els treballs en la Llar de les Persones Majors han suposat una inversió de 11.861,46 euros, el 80% dels quals (7.842,29 euros) han sigut finançats gràcies a la subvenció del Pla Reacciona pel Clima impulsat per la Diputació de València.

Les actuacions a l’Escola de Dansa, per part seua, ascendeixen a un total de 27.066,30 euros, subvencionats també al 80% per la Diputació. Aquestes instal·lacions cobriran el 10% del consum energètic d’aquest centre, però també es beneficiaran altres edificis municipals adscrits a l’autoconsum col·lectiu: oficines de l’Ajuntament ‘Alts del Mercat’ (40%), Ca la Vila (20%), Oficina de Recaptació (10%), Oficina d’Atenció Ciutadana (10%) i Espai Jove (10%).

Aquest nou model energètic permetrà cobrir uns valors d’autoconsum de 7.391,91 quilowatts-hora (kWh), en el cas de la Llar del Jubilat, mentre que a l’Escola de Dansa els índexs se situaran en els 19.628,10 quilowatts-hora (kWh).
Consol Morató ha explicat que, amb aquestes instal·lacions fotovoltaiques, “podrem arribar a reduir les emissions de CO₂ en 33,25 tones a l’any, valors que equivalen a la plantació de 540 arbres de manera anual”.

Finalment, la edila ha recalcat que amb aquesta mena d’iniciatives “des de l’Ajuntament de Llíria donem compliment a alguns dels dèsset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) estipulats per Nacions Unides, com ara la producció i consum responsables, l’energia assequible i no contaminant, o el foment de ciutats i comunitats sostenibles”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà