Mazzolari: “La integració del Conservatori de Llíria hauria de donar-se amb seguretat jurídica per a totes les parts”

Visita Conservatorio de Llíria

Els populars visiten el Conservatori i les societats musicals

La presidenta del PP de Llíria i portaveu popular en l’Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha assegurat que “la integració dels conservatoris municipals per part de la Generalitat hauria de donar-se amb garanties i seguretat jurídica per a totes les parts”.

Mazzolari s’ha pronunciat en estos termes després de la reunió que ha mantingut, junt amb el president del PPCV Carlos Mazón, el president del PP provincial, Vicente Mompó, i el diputat autonòmic Luis Martínez, amb el professorat del Conservatori de Llíria.

El mapa educatiu de Conservatoris de Música i Dansa, elaborat per la Conselleria d’Educació, planteja l’absorció de centres de titularitat municipal en funcionament. En una primera fase incorporaran a tres centres, u per província, sent el de Llíria l’afectat en la província de València.

La dirigent popular ha remarcat que “els populars treballarem colze a colze des de totes les institucions per a exigir que el traspàs del Conservatori de Llíria que el Govern de Ximo Puig vol realitzar a la xarxa de Conservatoris de la Generalitat Valenciana es realitze amb totes les garanties, incloent també el personal docent”.

Ha recordat que “el GPP en Les Corts ha presentat esmenes a la Llei d’Acompanyament, referides a la norma que arreplega la integració de conservatoris” i ha criticat que “lluny de fer llum a este procés perquè es faça amb el màxim consens entre totes les parts, el Consell ha incorporat la norma d’amagat en la Llei d’Acompanyament sense obrir un debat específic sobre esta qüestió i deixant fora al professorat”.

PP Unio Musical

Mazzolari, durant la visita a la Banda Primitiva i la Unió Musical, ha destacat “la important labor que realitzen les societats musicals, ja que amb el seu excel·lent treball han portat el nom de Llíria per tot el món, aconseguint grans èxits i projectant la música valenciana fora de les nostres fronteres”.

A més, ha recordat que en 2019 Llíria va ser declarada Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, un reconeixement internacional ha sigut possible gràcies a la dedicació i l’esforç per impulsar l’excel·lència en l’àmbit musical de la Banda Primitiva i la Unió Musical, les rondalles ‘El Micalet’ i ‘Vicente Giménez’, el Conservatori de Llíria i a la banda UDP-Llíria-Camp de Túria- Serrans..

Dinar amb afiliats i simpatitzants

Mazzolari ha agraït “el compromís ferm” tant del president del PPCV Carlos Mazón com del president provincial Vicente Mompó perquè “Llíria continue sent el focus que il·lumine la Comunitat Valenciana en l’àmbit musical” i ha subratllat que en la nostra ciutat “tenim professionals de màxim nivell que són els nostres millors ambaixadors”.

L’acte ha finalitzat amb un dinar amb afiliats i simpatitzants del partit local, a què a més han assistit com invitats representants de la societat civil edetana de l’àmbit musical, cultural i comercial.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà