Paco García (Compromís) recupera l’acta de diputat després de la dimissió de Fran Ferri

paco garcia camp de turia
FOTO: INFOTÚRIA.

El regidor edetà ha ocupat el lloc d’assessor de Presidència de les Corts


El regidor de Compromís en l’Ajuntament de Llíria, Paco García, ocuparà la vacant que deixarà Fran Ferri en renunciar a l’acta de diputat per a tornar a la seua activitat professional, segons han indicat fonts parlamentàries . El polític edetà ja va ser diputat autonòmic en la passada legislatura i en aquest temps el lloc d’assessor de Presidència de les Corts.

D’altra banda, el grup de Compromís en Les Corts Valencianes es reunirà aquest dimarts a les 13 hores per a decidir el nom de la persona que substituirà al capdavant del grup Fran Ferri, qui ha exercit com síndic des de juny de 2015 i que té previst renunciar a l’escó aquesta setmana.


Malgrat això, la permanent de Més Compromís, el partit majoritari de la coalició, va acordar divendres passat que el conseller d’Educació, Vicent Marzà, sobre el qual s’havia especulat que podria substituir a Ferri, continue al capdavant de la Conselleria -el que evita una remodelació del Consell- i proposar com a nova síndica a la diputada per València Papi Robles.


Així mateix, l’actual portaveu adjunta del grup Aitana Mas, qui en 2019 va guanyar les primàries a Alacant per a confeccionar les llistes autonòmiques i és membre d’Iniciativa del Poble Valencià, ha expressat la seua predisposició a liderar el grup.


Des de Bloc i País, el corrent sobiranista de Més Compromís, s’ha criticat públicament la “mala gestió” que la direcció de l’antic Bloc ha fet del relleu de Ferri, per la qual cosa ha demanat dimissions, i ha afirmat que s’ha “vetat a la gent més preparada”, com la portaveu adjunta i membre d’aquest corrent Mònica Álvaro, perquè “no és de la seua corda”.


En el cas que la persona triada per a substituir a Ferri fora una les actuals portaveus adjuntes, caldria decidir també qui passa a ocupar aqueixa responsabilitat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà