Reobri la Llar de les Persones Majors de Llíria

Reapertura Llar del Jubilat 3

L’Ajuntament ha invertit 230.000 euros en la millora de l’edifici

La Llar de les Persones Majors de Llíria ha reobert hui les seues portes després de les obres de millora de l’accessibilitat i seguretat de l’edifici amb una inversió de més de 230.000 euros per a adaptar les instal·lacions a la normativa vigent.

Entre les millores realitzades es troba la reforma dels lavabos, el canvi d’ubicació de l’ascensor per a fer-lo més accessible i generar més espai a la planta baixa, o la construcció de rampes a la porta d’accés principal.

En matèria de seguretat, s’han instal·lat nous sistemes de protecció contra incendis, com a mecanismes de control de fum, alarma amb megafonia, increment de la presència d’indicadors de perillositat, col·locació de pilots d’abalisat en els escalons del teatre o de la senyalització pertinent, entre altres.

A més, s’han substituït alguns elements estructurals que es trobaven en un avançat estat de deterioració, com la coberta del teatre i el porxo. La nova, a més d’estar impermeabilitzada, també garantirà una major eficiència energètica en l’edifici.

Finalment, s’ha ampliat l’escenari del teatre perquè la banda de jubilats puga realitzar els seus assajos i actuacions amb la distància de seguretat necessària per l’actual situació del COVID.

Representants del consistori i de les associacions usuàries de l’edifici han realitzat una visita per les instal·lacions per a conéixer el resultat dels treballs.

L’alcalde Joanma Miguel ha assenyalat que, “després de la finalització d’estes obres de millora, es torna a donar vida aeset espai de trobada del col·lectiu de persones majors de la nostra localitat, que tant han patit en la pandèmia i que volen tornar a una certa normalitat, amb el desenvolupament d’un programa estable d’activitats que els pot oferir este edifici, així com el d’actes culturals que acull periòdicament el seu teatre”.

La Llar de les Persones Majors albergarà novament els despatxos de les diferents associacions de majors i dones de Llíria, així com les activitats diàries dels tallers municipals d’Alzheimer i Memòria.

La regidora de Persones Majors, Isabel Llopis, ha explicat que el projecte executat “garanteix les mesures de seguretat i resol molts problemes accessibilitat que tenia l’edifici per a persones amb mobilitat reduïda”. A més, “des de l’àrea volem aprofitar esta reforma per a potenciar l’activitat municipal dirigida als col·lectius usuaris”.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.