27 refugiats d’Ucraïna arriben a Llíria

Llíria

L’acte va comptar amb la recepció de membres de la coorporació municial i un concert de cor

Deu famílies de Llíria han acollit a un total de 27 persones refugiades que han fugit de la guerra a Ucraïna. Este grup va tindre una trobada amb l’alcalde Joanma Miguel, la regidora de Polítiques Inclusives Consuelo Morató i altres membres de la corporació, en els moments previs al Festival de Cors de Setmana Santa solidari amb el poble ucraïnés que es va celebrar ahir a la vesprada en la parròquia de l’Assumpció. 

El primer edil, Joanma Miguel, els va traslladar “tota la solidaritat de la ciutat de Llíria per la dramàtica situació que estan vivint i la nostra ajuda per a prestar-los l’atenció social urgent que necessiten”.

En este sentit, la regidora Consuelo Morató ha explicat que des dels Serveis Socials municipals “s’ha activat un protocol d’actuació per a l’acolliment d’estes persones refugiades. Entre els recursos que tenen a la seua disposició, poden accedir a les ajudes d’emergència que concedeix l’Ajuntament de Llíria o sol•licitar la Renda Valenciana d’Inclusió”.

D’altra banda, en coordinació amb el departament d’Educació s’està treballant ja en els processos d’escolarització de les persones menors d’edat. De la mateixa manera, s’ha establit una línia de comunicació amb el Centre de Salut perquè puguen accedir a l’atenció sanitària en cas de necessitat.

Igualment, s’ha posat en marxa una col•laboració amb l’Escola Oficial d’Idiomes de Llíria perquè assistisquen a cursos d’espanyol i valencià, i que este aprenentatge es puga reforçar també amb els grups de conversa que organitza la Xarxa Municipal de Biblioteques. 

El servei d’acolliment activat presta també atenció telefònica i presencial per a les persones refugiades i les seues famílies acollidores, per a informar-los del catàleg de recursos que l’Administració posa a la seua disposició. 

Finalment, cal recordar que el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Llíria atén per a oferir informació a la ciutadania interessada a oferir solucions d’habitatge o voluntariat per a famílies refugiades o menors sense referents familiars, en les dependències municipals de l’edifici Multiusos, de dilluns a divendres en horari de 9.00 a 14.00 hores.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà