Traslladen a Llíria les restes de Miguel Martínez Pastor, afusellat a Paterna

homenaje Miguel Martínezz

Les seues despulles van ser trobades en la fossa comuna 111

Les restes mortals de Miguel Martínez Pastor descansen ja al cementeri de Llíria. Este veí de la localitat edetana va ser afusellat el 6 d’abril de 1940 a Paterna, a l’edat de 28 anys, en plena repressió franquista de postguerra. Les seues despulles, trobades en la fossa comuna 111 del municipi de l’Horta, van ser identificades dins dels treballs que s’estan realitzant en el cementeri de Paterna.

Este passat cap de setmana, els seus familiars van rebre en esta localitat les restes mortals de Miguel per a traslladar-los al seu lloc de naixement i donar-los així sepultura a Llíria. A més, al cementeri de la capital del Camp de Túria, es va celebrar un acte d’homenatge a este veí, que va comptar amb la presència dels seus familiars, el Comissionat per la Memòria i Democràtica i representants de l’Ajuntament edetà.

La regidora de Memòria Democràtica, Consuelo Morató, va voler recordar que “Miguel ja està a casa. 82 anys de memòria iniciats des del dolor, la injustícia i la vergonya. 82 anys de silenci. De mirar cap a un altre costat. I, per fi, gràcies a la tenacitat i la lluita de familiars i al suport de les institucions, hem pogut enterrar a un fill de Llíria que va ser injustament afusellat i abandonat en una fossa. Ara és moment de contar, reparar i educar perquè això mai més torne a passar”.

L’alcalde Joanma Miguel se sumava també al sentiment de totes les persones presents en este emotiu acte que “serveix per a la dignificació del nostre veí i reconforta a les seues famílies, en un merescut acte de reparació pública i justícia a totes les víctimes de la Guerra Civil i la repressió que van ser abandonades en fosses comunes”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà