Llíria aprova un Pla d’Acció per a regularitzar el proveïment d’aigua potable en urbanitzacions

Llíria urbanizaciones

Més de 50 nuclis de població podran connectar-se en un futur pròxim al servei de subministrament d’aigua potable

Llíria continua avançant en la dotació de serveis a les urbanitzacions del terme municipal. En este cas, el ple de juliol va aprovar amb els vots a favor de l’equip de Govern (Compromis MoVe-PSOE), els vots en contra del PP i l’abstenció de Cs, el Pla d’Acció per a la regularització de proveïments d’aigua no inclosos actualment en la concessió municipal; així com l’aprovació inicial i incorporació en el Pla Director de proveïments d’aigua potable vigent els nous proveïments a estes urbanitzacions.

L’equip de Govern de l’Almodí de Llíria, ha destacat que este és un Pla d’Acció ambiciós, tècnicament elaborat, que dona abast a la casuística amb més demanda i que ha buscat donar cobertura a tot el terme municipal, plantejant una execució del mateix en els pròxims 15 anys subdividits en 3 fases.

En el Pla d’Acció es proposen les accions necessàries per a regularitzar proveïments que estan fora de l’actual concessió municipal, mitjançant la realització d’un diagnòstic, definició dels proveïments i la implementació d’iniciatives concretes per a regularitzar els proveïments en totes i cadascuna de les més de 50 urbanitzacions que manquen d’este servei bàsic.

En general, les alternatives que recull el Pla de proveïment per a cada urbanització són dues:

1) Extensió de la xarxa municipal. Xarxa en alta: Es proposa l’adquisició de 3 noves captacions, la construcció de dos nous depòsits, la potabilització, així com construir noves conduccions de transport de l’aigua, configurant un anell perimetral en la zona Oest de Llíria, i dividint a tal fi el terme municipal en sis zones o sectors.

2) Condicionament de zones de proveïment, a través de les següents mesures; captacions i sistemes de protecció; potabilització; equips de cloració i desinfecció; telecomandament; telecontrol per a l’automatització dels diferents proveïments; depòsits per a la millora dels existents i construcció de nous; millora de les pressions; sectorització de la xarxa, vàlvules reductores i grups de pressió. També millores en les xarxes de transport: renovació de canonades, modificació de condicions d’impulsió, modificació i extensió de noves conduccions de transport.

Una proposta que avança en la gestió de les urbanitzacions i estableix una calendarització d’actuacions per a fer dels nuclis de població situats fora del nucli urbà nous barris amb tots els serveis bàsics.

Un pla pioner en la localitat de Llíria per a les seues urbanitzacions, que té visió de futur i que és flexible, ja que podrà anar adaptant-se tant a la seua execució per fases, com a les possibles fonts de finançament que vaja adoptant el consistori.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà