Paco Gorrea i Fina Torrijo (PSPV) es postulen com a candidats a l’alcaldia de Llíria

Fina Torrijo i Paco Gorrea.

Els regidors s’han presentat a les primàries

Només sis dels 65 municipis de la Comunitat Valenciana amb més de 20.000 habitants han registrat dues precandidatures a les primàries del PSPV-PSOE per a ser alcaldables en les eleccions municipals de 2023, el termini de les quals va finalitzar ahir.

A la província de València, dels 31 municipis amb més de 20.000 habitants s’han presentat dues precandidatures en dues: a Llíria i a la ciutat de València.

En la capital de Camp de Túria han formalitzat la seua precandidatura els regidors del grup municipal socialista, Paco Gorrea i Fina Torrijo.

A València, han presentat la seua precandidatura la portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament des de 2016 i actual vicealcaldessa, Sandra Gómez, i el militant Paul de Quant.

Ara s’inicia el procés de recollida d’avals -un mínim del 12% i un màxim del 15% dels afiliats de l’agrupació local-, que determinarà si se celebren primàries en aqueixos municipis, en funció de si aconsegueixen reunir-los els candidats.

A la província d’Alacant, dels seus 26 grans municipis s’han presentat dos precandidats a les primàries en quatre localitats: la capital, Almoradí, Benidorm i Mutxamel, mentre que a Castelló no s’ha presentat més d’una candidatura en els seus huit municipis de més de 20.000 candidats.

A Alacant, les dues precandidatures són les de l’exconsellera de Sanitat i síndica socialista en Les Corts, Ana Barceló, i la de l’exregidora socialista a l’Ajuntament alacantí María José Adsuar.

A Benidorm, han presentat precandidatura Rubén Martínez i Cristina Escoda; a Almoradí ho han fet Ricardo Rodríguez i Jaime Pérez; i a Mutxamel és el cas d’Antonio *Cachinero i Loreto Martínez.

A més, hi ha dos grans municipis de la Comunitat Valenciana que han posposat les primàries al mes de desembre: Ontinyent i Torrevella, amb la finalitat de disposar de més temps per a trobar el millor candidat.

Segons el calendari de les primàries del PSPV-PSOE, el 27 de setembre acaba el termini per a presentar els avals i aqueix dia es farà la proclamació provisional dels candidats, que serà definitiva tres dies després una vegada analitzats els recursos que es puguen presentar.

Si es proclamen dos candidats, la campanya d’informació als afiliats serà de l’1 al 15 d’octubre, i la jornada de votació serà el 16 d’octubre (una setmana després que en la majoria d’agrupacions d’Espanya, ja que s’ha posposat per a no coincidir amb la celebració del 9 d’Octubre).

Si calguera anar a una segona volta (en el cas que cap de les candidatures superara el 50% dels vots), les votacions serien el 23 d’octubre i llavors bastaria amb tindre el major percentatge de vots.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà