Històries Nocturnes arranca amb l’estrena d’Aulea de Abraham Cupeiro

Abraham Cupeiro

El 5 de novembre amb l’Ensemble Llíria City Of Music

Llíria, Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, es vist novament de gala amb l’estrena mundial de la composició ‘Aulea’ de l’intèrpret Abraham Cupeiro que fa un recorregut musical per les cultures i civilitzacions que han habitat en l’antiga Edeta.

El regidor de Turisme, Paco García, ha destacat que “s’inicia així el programa d’Històries Nocturnes 2022, organitzat des de l’àrea, que en esta edició presenta novetats i incorpora la música com un nou element vertebrador d’este”.

El projecte turístic-cultural es desenvoluparà al llarg dels dissabtes del mes de novembre, i la música serà la protagonista de l’inici i final a les activitats preparades.

Per a este primer dissabte, 5 de novembre, comptarà amb la presència de la figura internacional i el gran multiinstrumentista Abraham Cupeiro, que després realitzar una gira mundial amb la seua obra ‘Pangea’, arriba a Llíria amb un treball dedicat a la simfonia de cultures que representa el municipi edetà. “Acompanyat per l’Ensemble Llíria City Of Music, estrenarà l’obra “Aulea”, centrada en el mític instrument de doble flauta trobat en el Vas dels Guerrers de la ciutat ibera d’Edeta”, ha explicat Paco García.

Els dissabtes 12 i 19, es mostraran noves joies del patrimoni local, amb la visita a la rèplica del mosaic romà dels Dotze Treballs d’Hèrcules, reconstruït mimèticament a Ca Porcar, el lloc on va ser trobat al 1917; i també s’endinsarà en la Lyria medieval a través del, entre altres monuments, Portal del Pont del Vidre situat a la Vila Vella i que ha sigut restaurat i obert al públic recentment.

Finalment, el dia 26 de novembre i coincidint amb les activitats del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, es tancarà la programació d’enguany amb la col·laboració internacional del grup Tango4Women, procedent de Leiria, municipi portugués que és també Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO.

L’edil de Turisme ha animat a les persones interessades a participar en les activitats d’Històries Nocturnes 2022, a apuntar-se ja a través de l’APP o web municipal, ja que les places són limitades.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà