El personal del Pla Emerge dota als nuclis urbanitzats de Llíria de zones de protecció enfront d’incendis

Plan EMERGE

La brigada de cinc treballadors compleix el seu primer mes de treball

El desenvolupament del Pla Emerge 2022 ha complit el seu primer mes a Llíria i els seus resultats ja es poden veure en el terme rural. Este programa subvencionat per la Generalitat a amb 68.500 euros, ha permés a l’Ajuntament de la localitat la contractació de cinc personades aturades per a realitzar durant sis mesos tasques de prevenció davant emergències en l’àmbit forestal.

Esta brigada, formada per un capatàs forestal i 4 peons, realitza actuacions de silvicultura preventiva en l’entorn urbà forestal, per a reduir els riscos i millorar la capacitat de defensa dels nuclis urbanitzats en cas d’incendi, igual que per a afavorir la intervenció dels mitjans d’extinció.

Estos treballs compten amb el suport de l’empresa pública Tragsa, que facilita els vehicles, eines i assessorament necessari, així com un curs de 14 hores de formació teoricopràctica per al personal de la brigada.

Les tasques han començat a desenvolupar-se en terrenys municipals confrontants a zones urbanitzades, però des de l’Àrea ja es treballa per a poder actuar en parcel·les privades i poder dotar a les urbanitzacions de franges de protecció, independentment de la seua titularitat.

La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató ha volgut felicitar “ el gran equip del Pla Emerge, que està realitzant una labor imprescindible per a la cura dels nostres boscos i la protecció dels nuclis urbanitzats”.

“La gestió forestal en un terme tan gran com el de Llíria suposa un gran repte que ha d’assumir-se a mitjà termini, però després del llarg procés d’aprovació del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals (PLPIF), per segon any consecutiu tenim accés a una important font de recursos anuals per a la prevenció d’incendis forestals en el nostre municipi», ha afegit.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.