Llíria dedica una ruta les víctimes del franquisme

cementerio lliria

S’ha inaugurat un monument al cementeri que inclou un herbari de plantes

L’Ajuntament de Llíria ha donat a conéixer hui la ruta i memorial “IP31. La força del record és la capacitat d’estimar” de l’artista Rafael Tormo dedicada a les víctimes del franquisme durant la Guerra Civil, la repressió i la dictadura.

A més, ha comptat amb la col·laboració dels investigadors Joan Josep Adrià, Paco Rozalén, Miquel Sánchez, Miquel Fernández i Manolo Sánchez, l’IES Camp de Túria, l’Associació de Familiars i Víctimes del Franquisme del Cementeri de Llíria, i amb el treball de la ceramista Eugenia Boscà, i el realitzador audiovisual Marc Martínez.

La ruta ofereix un recorregut des de Ca la Vila fins al cementeri municipal, amb tòtems dotats de codis QR que enllacen a vídeos que recullen testimoniatges d’investigadors i divulgadors sobre la matèria, i de familiars de les víctimes.

Igualment, s’ha inaugurat un memorial al cementeri dedicat a les víctimes, en este acte que ha comptat amb l’alcalde Joanma Miguel i la regidora de Memòria Democràtica, Consuelo Morató.

El monument inclou també un herbari de plantes.

Este projecte explora el relat històric a través de la memòria col·lectiva i una perspectiva artística que ofereix una experiència sensitiva.

Morató, ha assenyalat que esta iniciativa “pretén dignificar la memòria de les víctimes en un merescut acte de reparació pública i justícia democràtica, al mateix temps que acosta la nostra història més recent a les generacions més joves”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà