La Xarxa de Biblioteques de Llíria rep prop de 24.000 usuaris en 2022

En este any es van expedir 400 nous carnets, es van prestar 17.978 exemplars i es van introduir 1.946 novetats

El regidor de la Xarxa Biblioteques de Llíria, Paco García, ha presentat la memòria de gestió i activitats d’este servei municipal durant 2022, les dades del qual confirmen un increment exponencial en el seu ús, “ja que en l’última dècada, el nombre de persones usuàries en sala s’ha multiplicat per un 2,4, passant d’unes 10.000 en 2010 a 23.805 l’any passat”.

En este balanç, cal destacar que es van expedir 400 nous carnets d’usuàries, es van prestar 17.978 exemplars i es van introduir 1.946 novetats.

En este sentit, García ha assenyalat que la projecció del servei “s’ha vist multiplicat amb l’augment i la diversificació d’activitats que es realitzen tant a la Biblioteca l’Almodí com a l’Agència de Lectura, unit també al creixement del nombre de clubs de lectura, grups de conversa en diferents idiomes i la potenciació de nous espais com la Bebeteca, o les sales habilitades per als períodes d’exàmens que ha donat servei a prop de 1.000 estudiants”.

Activitats
Respecte a les activitats realitzades en 2022, cal assenyalar que els clubs de lectura han materialitzat un total de 22 sessions, que han estat acompanyades de 9 presentacions de llibres o treballs d’autors tant locals com d’altres poblacions.

La Bebeteca s’ha instaurat com una novetat amb un excel·lent acolliment, on s’han desenvolupat un total de 20 bebecontes i 12 contacontes.

A més, ha organitzat també al llarg de l’exercici 2022 un total de 103 tallers diversos, que s’han sumat a les 492 sessions del “Conversation Groups” i les 8 visites guiades per Llíria.

Biblioteca / Escola
D’altra banda, la Xarxa de Biblioteques ha mantingut una estreta col·laboració amb els centres educatius de la localitat, per als quals ha organitzat 19 visites guiades i ha coordinat un total de 16 campanyes escolars, en les quals han participat un total de 900 joves.

Inclusió
La inclusió i la diversitat també han sigut presents en les activitats de l’àrea, a les quals han assistit un total de 3.524 persones. S’han realitzat un total de 56 visites a col·lectius específics, 111 sessions dels clubs de Lectura Fàcil i 16 de tallers de pensament lliure.

Finalment, l’edil Paco García ha destacat que la Xarxa Biblioteques “s’ha convertit en un punt de referència dins de l’àmbit social, cultural i educatiu de Llíria, amb més 900 activitats en 2022 i a les quals han assistit un total de 9.512 persones, unes dades que demostren la gran tasca d’innovació i diversificació que el personal que condueixen i conforma este servei han imprés a este”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà