Compromís i PSPV signen el pacte de l’Almodí II a Llíria

pacto lliria
Galeria 4 Fotos
pacto lliria
pacto lliria

Joanma Miguel continuarà com a alcalde i cedirà la vara de comandament a Paco Gorrea en 2025

L’esquerra ha escenificat 24 hores del ple de constitució de la nova corporació municipal, el ‘pacte pel progrés’ de Llíria per als pròxims quatre anys en la capital de la comarca.

Demà dissabte no hi haurà canvi d’alcalde a Llíria. El pacte de l’Almodí II, signat aquest matí en Ca la Vila per Compromís-Move i PSPV estableix, el torn d’alcaldia dos anys per a cadascun. Joanma Miguel (Compromís) mantindrà la vara de comandament per a cedir-la al juny de 2025 al candidat socialista, Paco Gorrea.

Així figura en l’acord rubricat pels candidats de totes dues formacions que han establit el repartiment de regidories del nou govern que estarà integrat pels sis regidors de Compromis i els cinc del PSPV que sumen la majoria absoluta, enfront dels 8 del PP i els dos de Vox.

Compromís-Move assumirà les àrees d’Educació en Valors, Política Territoral, Gestió Turística/UNESCO, Sostenibilitat/Urbanitzacions, Polítiques Inclusives, Modernització i Smart City i Govern Interior. El PSPV estarà al capdavant de Protecció d’Entorns naturals, Gestió Urbanística/Habitatge, Obres Públiques i Serveis; gestió i Promoció Cultural, Protecció Ciutadana; Economia i Hisenda i Esports.

Entre les actuacions que recull l’acord figura la reurbanització de la plaça major, la finalització de les obres del nou IES Camp de Túria i del tercer col·legi a Mura i de l’estació intermodal, un nou museu etnológic, la construcció d’un pavelló anex a Pla de l’Arc, executar el projecte del mercat municipal, la remodelació del trinquet, o la posada en marxa d’un servei de lloguer de bicis i patinets *elèctricos.

El socialista Paco Gorrea ha manifestat que l’important és que “el projecte unitari de l’esquerra continua i seguirà aquests quatre anys amb energies renovades”.

Per a Gorrea es tracta d’un acord “guanyador” que “és una conjunció dels programes perquè són moltes més les coses que no uneixen, però tenint en compte les particularitats de cadascun per a continuar treballant pel progrés a Llíria”.

Joanma Miguel, que sumarà quatre anys com a alcalde en dues legislatures diferents, ha valorat els resultats electorals que ha permés reeditar el pacte de l’Almodí de fa quatre anys, que és “un compromís de treball per la ciutat. La gent el que vol és que treballem per ells i a nosaltres ens agrada molt fer-ho pel nostre poble”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà