La Xarxa de Biblioteques de Llíria rep el premi al foment lector

bilblioteca lliria

Reconeix el treball del personal i els programes que desenvolupen dirigits a diferents col·lectius

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha concedit a la Xarxa Municipal de Biblioteques Públiques de Llíria el premi 2023 a la tasca del personal bibliotecari pel foment lector a la Comunitat Valenciana, en uns guardons que reconeixen també, anualment, els llibres més ben editats en 2022 i les llibreries que han destacat per la seua trajectòria o innovació.

D’esta manera, ha posat en valor els projectes d’animació lectora que desenvolupa el centre de Llíria, dirigits a tota la ciutadania, des dels més joves que constitueixen la base dels futurs lectors adults, fins a altres col·lectius amb més dificultat per a accedir a la lectura, com els programes dirigits a persones amb diversitat funcional, problemes de salut mental o Alzheimer, i que promouen la lectura com una eina d’inclusió social. Igualment, es reconeix també l’eficiència i labor bibliotecària, que estan integrades en la seua comunitat i potencien l’ús de les noves tecnologies.

La regidora de la Xarxa de Biblioteques, Reme Tordera, ha volgut felicitar a tot l’equip humà de l’àrea municipal pel seu treball diari i que, amb este premi, “suma un guardó més al magnífic servei públic que presta i que converteixen a la Biblioteca de Llíria en un centre de referència que desenvolupa diferents iniciatives pioneres i innovadores per a fomentar l’hàbit lector entre la població”.   

Estos premis concedits per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport s’entreguen tradicionalment el Dia del Llibre Valencià, el 20 de novembre, al monestir de Sant Miquel dels Reis de València. Són unes distincions honorífiques que tenen com a principal objectiu incentivar la producció de les empreses editorials valencianes, en qualsevol de les dos llengües oficials, amb iniciatives que propicien una millora del llibre valencià, tant en el seu aspecte tècnic i formal com en l’artístic, així com incentivar les iniciatives i activitats que contribuïsquen a la difusió del llibre i fomenten els hàbits de lectura.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà