L’Escola d’Estiu de Riba-roja atén més de 600 jóvenes al juliol i agost

escola estiu ribarroja

Enguany compta amb horari especial de 7.30 a 17 hores

Un total de 668 xiquets gaudeixen, un estiu més, de les activitats programades en l’Escola Municipal d’Estiu de Riba-roja durant juliol i agost, que enguany compta amb horari especial de 7.30 a 17 hores per a facilitar la conciliació laboral i familiar al llarg de les vacances escolars.

Els escolars gaudiran d’un complet programa d’activitats dissenyat perquè passen un estiu diferent en el qual podran gaudir de jocs, tallers i fins i tot espectacles de màgia.

Les activitats estan dirigides per un equip de professionals altament qualificats, que s’encarreguen de garantir un entorn propici per a l’aprenentatge, la diversió i el desenvolupament personal de cada participant.

L’Ajuntament de Riba-roja porta anys treballat per a poder oferir diverses escoles d’estiu, una dedicada als menors de tres anys en les Escoles Infantils Municipals ‘Riu Túria’ i una altra enfocada en els xiquets d’infantil i primària que es durà a terme en el col·legi Camp de Túria.

En les Escoletes Municipals, participen 160 xicotets, que diàriament són supervisats per 26 monitors.

En aquesta edició es continua apostant cap a la inclusió educativa en fomentar la convivència de 15 xiquets i xiquetes amb diversitat funcional amb la resta de companys i companyes, en les mateixes activitats i espais d’aprenentatge.

Aquest enfocament inclusiu té com a objectiu principal promoure la convivència, el respecte i la igualtat entre tots els participants, independentment de les seues capacitats. Es busca crear un entorn en el qual es valoren les diferències i es promoga l’empatia, la comprensió i la solidaritat entre els xiquets.

La inclusió es duu a terme integrant a tots els menors per grups en funció de les seues edats sense perjudici que els grups en els quals participen menors de diversitat es reforcen amb un monitor o monitora que puga enfocar-se més en ells. En total 44 monitors i monitores, quatre d’ells destinats als menors amb necessitats especials, s’encarreguen diàriament de la gestió de l’Escola.

Segons Eva Lara, regidora d’Educació, “durant els pròxims dos mesos un ampli equip de monitors i monitores, capitanejats per coordinadors d’Infantil i Primària, oferiran als xiquets activitats d’oci educatiu i temps lliure a les aules i instal·lacions del centre, degudament condicionades. I tot això amb un fil conductor, Retorn al futur, una proposta d’aprenentatge per descobriment que dotarà de sentit pedagògic a aquesta aventura estival destinada als menors”.

L’escola compta a més amb els serveis de matinera i vespranera gratuïtes i ofereix a les famílies l’opció de menjador.

Des de 2015 l’Ajuntament organitza cada any l’escola d’estiu per a persones majors de 15 anys amb diversitat funcional. Aquesta iniciativa, en la qual participen aquest any 28 usuaris, està dissenyada per a oferir una experiència educativa i recreativa durant els mesos de juliol i agost. L’Escola d’Estiu per a persones amb diversitat funcional cerca promoure la participació activa i el desenvolupament personal dels joves, independentment de les seues capacitats o mobilitat reduïda.

Com a novetat, enguany s’ha habilitat servei de menjador gratuït per a garantir que tots els participants puguen gaudir d’una alimentació adequada i equilibrada durant la seua estada a l’escola d’estiu. A més, conscients de la importància de l’accessibilitat, han posat a disposició un taxi adaptat per a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat. D’aquesta manera, es busca garantir que tots els joves interessats a participar puguen accedir al lloc de manera còmoda i segura.

L’activitat es duu a terme de dilluns a divendres, en horari de 9 a 13 hores i durant aquest període, els participants tindran l’oportunitat de gaudir d’una àmplia varietat d’activitats esportives, d’oci i temps lliure.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà