CSIF exigeix solucions davant les altes temperatures de l’oficina d’ocupació de Llíria

El sindicat lamenta la falta de mesures per a reparar de manera definitiva la climatització

El sindicat CSIF exigeix solucions urgents als problemes d’aire condicionat que deixen sense refrigeració l’oficina del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) de Llíria. La central sindical assenyala que, a causa de la falta de reparació del sistema, les temperatures estan aconseguint els 30 graus, malgrat que la màxima permesa en la normativa de seguretat laboral és de 27.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera greu que el problema s’allargue des de juliol i que encara no s’haja aplicat una solució per part de la Generalitat, responsable de l’immoble on se situa també l’oficina del SEPE. El sindicat explica que en aquestes dependències estatals cada dia citen de mitjana a 120 usuaris i desenvolupen la seua labor sis empleats públics.

El sindicat recalca que la temperatura arriba a aconseguir els 30 graus alguns dies d’aquestes setmanes a l’interior de les instal·lacions malgrat que el Reial decret 486/1997, de 14 d’abril, que estableix les disposicions de seguretat i salut en els centres de treball, fixa un màxim de 27 graus. A aquesta circumstància se suma l’eleva humitat, que provoca que la sensació de calor siga major que la indicada per la pròpia temperatura.

La central sindical lamenta que, malgrat les gestions dels treballadors amb escrits remesos a la Direcció Provincial del SEPE i a Inspecció de Treball, el problema persisteix. El sindicat reclama que en lloc de pegats com les mesures aplicades en anys anteriors, s’aplique una reparació amb totes les garanties i que solvent el problema de manera definitiva.

CSIF demana igualment que s’escometa l’obra del nou edifici destinat a aquestes oficines, que es troba projectat des de fa cinc anys i que encara es troba lluny en cas que es dugui a terme. El sindicat exigeix unes instal·lacions en les condicions adequades per a usuaris i treballadors.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà