Llíria commemora el Dia Mundial del Turisme amb visites guiades

La programació conclourà este cap de setmana amb ‘Lyria Medieval’ i ‘Llíria Renaixentista i Barroca’

Des de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llíria s’han preparat diverses visites guiades en commemoració del Dia Mundial del Turisme i emmarcades dins de la Fira i Festes de Sant Miquel 2023.

Segons l’edil de Turisme i Ciutat Creativa UNESCO, Paco García, “enguany hem volgut realitzar una activitat extraordinària en les jornades prèvies al Dia Mundial del Turisme, que se celebra el 27 de setembre, amb la realització d’una programació especial de rutes pel nostre patrimoni, durant els caps de setmana”.

Les visites van començar el passat cap de setmana centrades en l’“Edeta romana” i la “Llíria Neoclàssica”, i continuaran este dissabte 23 i el diumenge 24, amb la pràctica totalitat de les reserves fetes ja. Seran dos rutes temàtiques per a conéixer la “Lyria Medieval”, amb la visita de dos monuments icònics a la ciutat, com l’església de la Sang, declarada BIC i Monument Nacional, i els Banys Àrabs. I també es recorrerà la “Llíria Renaixentista i Barroca”, amb dos joies més, Ca la Vila i la façana de l’església de l’Assumpció.

Els participants podran disfrutar també de la gastronomia local amb la campanya ‘Esmorzaret lirià’, que finalitza este mes, i tota l’àmplia oferta de la restauració local.

A això suma un cap de setmana de música simfònica de primer nivell, amb el Concert de les Bandes, protagonitzat per la Unió Musical i a Banda Primitiva, la nit del dissabte 23 de setembre en la plaçaMajor.

Paco García assenyalat que en este esdeveniment, “on les nostres prestigioses societats musicals comparteixen escenari, ofereixen el seu millor repertori musical a veïnat i turistes que omplin Llíria, capital mundial de la música de banda”.

 El Dia Mundial del Turisme, que impulsa, l’Organització Mundial del Turisme (OMT), porta enguany per lema “Turisme i Inversions Verdes”, per a invertir en les persones, el planeta i la prosperitat.

“Llíria està en la senda de millorar la seua mobilitat i espais verds, contribuint a la millora del planeta i la minimització del canvi climàtic, amb la millora de les rutes cicloturístiques, zones de vianants, remodelació de carrers i la recuperació d’espais verds com el de Sant Vicent, on s’ha recuperat l’aiguamoll que hi ha al costat del brollador, i on milers de turistes passen molts caps de setmana amb familiars i amistats”, ha manifestat el regidor.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà