Vilamarxant comença els treballs de rehabilitació de la Bassa Barreta

Executats per part de la Conselleria de Medi Ambient

Aquesta setmana han començat les labors de neteja en la Bassa Barreta, situada en una zona d’aiguamoll artificial dins del paratge de Les Rodanes a Vilamarxant amb la participació i col·laboració de diverses administracions públiques i una fundació.

Els treballs estan sent dirigits tècnicament i executats per part de la Conselleria de Medi Ambient per a recondicionar aquesta zona i millorar les condicions de l’entorn A més, compten amb la total col·laboració de l’Ajuntament de Vilamarxant.

Aquestes actuacions que estan en marxa pretenen revertir la situació de la Bassa
Barreta, que s’havia vist amenaçada per la presència de flora i fauna invasora i que
posava en perill l’equilibri i el benestar d’aquest ecosistema.

Per a això, es buidarà la bassa i, quan els nivells d’aigua siguen baixos, els responsables de flora i fauna de la Conselleria intervindran per a fer-se càrrec de les diferents espècies que puguen habitar en aquesta zona, amb la col·laboració de l’equip tècnic del Parc Natural de l’Albufera, que s’ocuparà dels amfibis extrets. Una vegada siga segur, seran les brigades del Parc Natural del Túria i la brigada municipal les encarregades d’acabar de buidar, netejar i eliminar la mala herba i la resta de vegetació que havia envaït aquesta zona.

Després de finalitzar la neteja d’aquesta àrea, es repoblarà la Bassa Barreta amb fauna i flora autòctones. Així, a més de restablir les condicions originals i adequades per a aquest entorn, una vegada acabades les actuacions que estan previstes, es faran altres canvis com la creació d’una senda adaptada al voltant de l’aiguamoll.

La implantació de nous cartells i senyalització, així com la col·locació de tanques i altres elements de control, es faran a càrrec de la fundació de l’Oceanogràfic de València.

L’alcalde de Vilamarxant, Héctor Troyano, i el regidor de Medi Ambient i Parcs
Naturals, Julio Zarzo, van visitar aquest dimecres la zona per a comprovar com avancen els diversos equips implicats en les diferents labors que s’estan duent a terme: “Comptem amb un entorn natural excepcional, amb una riquesa única, i el nostre deure és cuidar-lo i protegir-lo per a continuar gaudint-lo de la millor manera, i garantint que les generacions esdevenidores també podran fer-ho”, ha ressaltat l’alcalde Héctor Troyano.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà