El PP de Llíria critica que el Govern local prescindisca dels esportistes d’elit locals en la Fira de l’Esport

La formació blava denuncia la “falta de tacte” de l’organització

El regidor del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Llíria, Rafa Villarejo, ha criticat que el Govern del PSOE i Compromís-MOVE prescindisca de les esportistes de l’elit locals en els actes organitzats amb motiu de la celebració de Fira de l’Esport i que s’emmarca dins de les festes patronals en honor a San Miguel. L’esdeveniment compta amb la participació de tots els clubs i associacions esportives de la localitat.

Així mateix, en esta nova edició de la Fira de l’Esport es va organitzar una exposició i tertúlia baix el lema ‘Les Primeres, pèro no les últimes’;, en el qual es va abordar el paper de la dona en l’esport i, especialment, als èxits d’esportistes valencianes que han aconseguit assoliments a nivell mundial en les seues respectives disciplines. En este acte va participar Ana Carrascosa, judoka olímpica, María Pina, ex jugadora de la selecció espanyola i Laura Gutiérrez, ex futbolista del Llevant UDF.

Villarejo ha denunciat en l’últim ple municipal la “falta de tacte” de l’organització a càrrec de la regidoria d’Esports i de la Unitat d’Igualtat de Llíria, ja que “han donat l’esquena a les esportistes locals amb una trajectòria brillant, al no convidar-les a participar en esta tertúlia quan elles són les nostres millores ambaixadores”.

“Tenim esportistes com Mónica Merenciano, amb tres medalles de bronze en uns Jocs Paralímpics (Atenes, Pequín i Londres) , amb el condicionant que Mónica reuneix totes les virtuts d’una dona amb un exemple de superació i amb una experiència vital admirable. No sols se li ha obviat negant-li la participació en la tertúlia, si no que, sent advertits davant una possible distracció, no han volgut reaccionar i esmenar l’error”, ha subratllat el dirigent popular.

Villarejo ha afegit que “es podria citar a Maribel Aisa, acreditada per la seua longeva i reeixida trajectòria en el món de l’atletisme. Tampoc va ser convidada a participar en la conferència que organitzava el departament d’Unitat d’Igualtat de l’Ajuntament de Llíria”.

Censura en les xarxes socials

El regidor ha denunciat que “des de les xarxes socials i davant els comentaris de la mateixa Mónica Merenciano i d’alguns ciutadans cridant l’atenció sobre el lleig gest, es va decidir esborrar els comentaris i censurar-los tancant la possibilitat d’opinar en el compte” al mateix temps que ha assegurat que “això és inacceptable, llevar-li veu a la ciutadania per a intentar ocultar la mala gestió del Govern de PSOE i Compromís- MOVE”.

Igualment, l’edil popular ha assegurat que “si parlem d’inclusió tenim un clar exemple a Llíria, amb Nacho Palacios, al qual tampoc se’l va convidar, un esportista palalímpic que amb la seua tremenda joventut ja és campió d’Europa i lluita per aconseguir el somni d’una Paralimpiada”.

Finalment, Villarejo ha lamentat que “mentres al Govern del PSOE i Compromís-MOVE se’ls ompli la boca en la defensa de la igualtat i la inclusió, la seua gestió diu el contrari, perquè no prediquen amb l’exemple” i ha conclòs que “els esportistes locals mereixen molt més perquè representen la cultura de l’esforç i la superació i són un model a seguir per als joves de la nostra ciutat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà