Llíria compleix quatre anys en la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco amb una aposta d’internacionalització

Ha participat en l’assemblea anual de Ciutats Creatives UNESCO espanyoles a Valladolid

La ciutat de Valladolid ha acollit esta setmana la primera Trobada Ibèrica de Ciutats Creatives de la UNESCO, al qual han assistit representants de les prop de 20 municipis de Portugal i Espanya que en l’actualitat formen part de la Xarxa, i entre els quals es troba Llíria.

Segons ha explicat el regidor de Turisme i Ciutat Creativa UNESCO de Llíria, Paco García, en esta trobada “s’ha aprofitat per a realitzar la reunió anual de l’Assemblea de Ciutats Creatives Espanyoles, on s’han realitzat una sèrie de tallers i ponències per a buscar reforçar la vinculació i cooperació entre els municipis, tant a nivell nacional com internacional, amb accions directes i inverses que faciliten l’intercanvi de projectes creatius en les diferents disciplines que actualment ofereix la Xarxa UNESCO”.

La primera Trobada ha culminat amb la celebració de la Gala ‘Valladolid Ciutat Creativa del Cinema’, al Teatre Zorrilla i en el marc de la Setmana Internacional de Cinema de la localitat castellanolleonesa.

Internacionalització de Llíria City Of Music

Llíria va ser designada per la UNESCO Ciutat Creativa de la Música a l’octubre de 2019. Des de llavors són nombroses les iniciatives impulsades, a la ciutat i a tot el món, pel Consistori edetà, per a respondre a este reconeixement i promoure el desenvolupament de projectes locals vinculats a la creativitat musical.

García ha assenyalat que, “ara que ja hem arribatal quart aniversari de la pertinença a la Xarxa UNESCO, és el moment en el qual es procedeix a la revisió de l’acompliment de cada ciutat per part de l’organització internacional de Nacions Unides. Per això, ja s’està treballant des de Turisme Llíria en el pròxim Pla Estratègic UNESCO per al període 2024-27”.

Llíria ha projectat la seua presència internacional amb diverses accions, com la gira de grups locals i el programa Erasmus+ a països com França, Corea del Sud, Portugal o Itàlia, a més de realitzar col·laboracions amb músics, grups i directors de l’Argentina, Egipte, Cuba, el Canadà i els Estats Units.

Igualment, la capital del Camp de Túria ha destacat estos últims quatre anys internacionalment pel seu prestigiós Concurs de Direcció d’Orquestra, que ha reunit centenars de participants de més de 20 nacionalitats de tot el món.     

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà