La Diputació injecta 7 milions en la CV-370 per a finalitzar el tram entre Manises i Riba-roja

reme mazzolari diputación

El ple aprova destinat 14 milions d’euros del romanent a la millora de serveis i infraestructures

La Diputació de València invertirà 14 milions d’euros del romanent en la millora de serveis i infraestructures que permetran acostar la corporació al territori.

El ple d’octubre, celebrat hui, ha donat llum verda amb els vots a favor del PP, Ens Uneix i Vox, l’abstenció de Compromís i el vot en contra del grup socialista a una modificació pressupostària quedestinarà 2,6 milions al rellançament de les oficines comarcals, al voltant de 3,5 milions a la construcció d’una ciutat administrativa en el barri de Patraix i altres set milions per a finalitzar la carretera que connecta Manises i Riba-roja de Túria.

Segons Laura Sáez, diputada d’Hisenda, “el romanent estava destinat a amortitzar deute i hem preferit destinar-lo a inversions, algunes de les quals es posaran en marxa enguany i la resta en el pròxim, però el més important és que són projectes reals que s’executaran”.

Xarxa d’oficines comarcals

El ple ha aprovat una assignació conjunta per valor de 2,6 milions d’euros, amb la qual es compatibilitzaran els serveis de gestió tributària i l’assistència tècnica als ajuntaments en les oficines d’Ontinyent i Llíria, al mateix temps que s’habiliten les instal·lacions que té l’àrea d’Infraestructures en set municipis de sis comarques, “amb la finalitat d’utilitzar millor l’espai i condicionar-lo per a oferir atenció pública a Alzira, Bétera, Alborache, Buñol, Utiel, L’Alcúdia de Crespins i Villar del Arzobispo”, ha explicat el president Mompó.

Les oficines d’Ontinyent i Llíria seran les primeres en adaptar-se a la nova imatge corporativa i a la xarxa comarcal i disposaran de 600.000 euros per a completar l’adaptació a la nova xarxa i els nous serveis, un procés que després hauran d’escometre Xàtiva, Gandia, Sagunt, Albaida, Utiel, Chiva, Vilamarxant i Ayora.

La segona part d’esta fase inicial del projecte d’oficines comarcals és l’adaptació dels ‘cotxerons’ que l’àrea d’Infraestructures té en set demarcacions de la província. Estes instal·lacions són utilitzades pels operaris de l’àrea de Carreteres i, en general, disposen d’espai suficient per a habilitar part d’elles com a oficines i convertir-les en punts d’atenció al ciutadà.

En este cas, la inversió serà de dos milions d’euros i servirà per a reformar eixos cotxerons i compatibilitzar l’assistència a municipis amb el seu ús originari de magatzem o punt de referència per als operaris de carreteres de la Diputació. En total, la corporació compta amb set espais propis a Bétera (Camp de Túria); Alzira (la Ribera Alta); L’Alcúdia de Crespins (la Costera); Buñol i Alborache (Hoya de Buñol-Chiva); Utiel (Plana d’Utiel-Requena); i el Villar (la Serranía).

Nova ciutat administrativa

D’altra banda, la Diputació de València construirà la seua pròpia ciutat administrativa en el barri de Patraix, en el terreny del qual disposa al carrer Beat Nicolás Factor, on se situa el Convent de Jesús. La institució acabarà la rehabilitació de l’edifici per a dotar-lo d’un ús administratiu, al mateix temps que redactarà el projecte per a la construcció de dos nous blocs de tres plantes i soterrani en el solar annex, al costat d’altres edificis que alberguen dependències provincials.

Carretera de Manises a Riba-roja

El tercer dels fronts en els quals invertirà la corporació part del seu romanent és la finalització de l’ampliació de la calçada i reforç de la seguretat en la CV-370, en el tram entre Manises i Riba-roja.

L’obra es va licitar en 12 milions d’euros i es va executar la primera fase, quedant suspesa una segona que és la que s’escometrà amb els set milions d’euros que l’equip de govern provincial ha decidit destinar a inversions en el territori.

La millora projectada per l’àrea d’Infraestructures inclou la modificació de quasi la totalitat dels paràmetres de traçat, tant en planta com en alçat. L’obra se centrarà en el desdoblament de la via principal dotant a la secció de dos carrils per a cadascun dels sentits separats per mitjana, a més de vies de servei a banda i banda que eviten les incorporacions incontrolades i distribuïsquen els accessos a les urbanitzacions confrontants.

La connexió dels camins que accedixen a la carretera es realitzarà a través de les vies de servei bidireccionals, al costat del tronc principal de la calçada, i estes vies convergixen al llarg del traçat en diferents interseccions regulades per glorietes ja executades. En definitiva, “esta actuació permetrà millorar considerablement la seguretat d’una carretera molt transitada entre el polígon comercial de Manises i Riba-roja, actuant en les eixides perilloses i ampliant la calçada per a acabar amb el col·lapse de trànsit que suporten alguns trams”, explica la vicepresidenta segona, Reme Mazzolari.

Ajudes a ONGD i Teleassistència

D’altra banda, la Junta de Governva aprovar la convocatòria d’ajudes a ONGD amb presència i delegació a la província per a realitzar activitats de sensibilització social i educació per al desenvolupament i la ciutadania global. En total, 150.000 euros que serviran per a subvencionar una vintena de projectes d’entitats com Creu Roja, Justícia Alimentària i Psicòlegs sense Fronteres, entre altres.

En el ple s’ha decidit per unanimitat, alçar les objeccions formulades per Intervenció a factures de l’empresa que presta el servei de Teleassistència, amb l’objectiu de continuar prestant la millor atenció als usuaris.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà